GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δύο διμοιρίες ΜΑΤ στην Λέσβο απο την Αθήνα, για Μόρια και ακροδεξιούς

Μέτρα στη Λέσβο για την αποκατάσταση της τάξης μεταξύ προσφύγων - αλλά και σε ό,τι αφορά «προστάτες Χρυσαυγίτες ή υποστηρικτές τους», α...


Μέτρα στη Λέσβο για την αποκατάσταση της τάξης μεταξύ προσφύγων - αλλά και σε ό,τι αφορά «προστάτες Χρυσαυγίτες ή υποστηρικτές τους», ανακοίνωσε, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.
«Μαύρες συμμαχίες τύπου Μπαλτάκου, μόνο κακό κάνουν στον τόπο», τόνισε ο κ. Τόσκας, σχολιάζοντας τη δήλωση του βουλευτή Λέσβου της ΝΔ Χ. Αθανασίου, ο οποίος είπε ότι συμπαρίσταται στους διαμαρτυρόμενους, (στους οποίους πρωτοστατούσαν χρυσαυγίτες) μετά τις αναταραχές των δύο τελευταίων ημερών στη Μόρια.
Συγκεκριμένα, ομάδα των μελών της «Χρυσής Αυγής» - γνωστή στην κοινωνία της Μυτιλήνης από παλιότερη δραστηριότητα τους - επιτέθηκε  χθες εναντίον ομάδας νεαρών γυναικών που περνούσαν από γειτονικό δρόμο τη ώρα της συγκέντρωσης των κατοίκων της Μόριας για το μεταναστευτικό. Μια από τις νεαρές γυναίκες που δέχθηκε την επίθεση των Χρυσαυγιτών, γνωστή εθελόντρια που δραστηριοποιείται σε δομή φιλοξενίας στη Μυτιλήνη, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Σήμερα θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία με το ερώτημα της ρήξης συνδέσμου στο γόνατο ενώ όπως έγινε γνωστό σήμερα αναμένεται επίσης  να προχωρήσει στην υποβολή μηνύσεων.
Τα ίδια άτομα  επιτέθηκαν φραστικά και στο Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, ενώ πρωταγωνίστησαν τόσο το απόγευμα της Κυριακής έχοντας παρεισφρήσει στη συγκέντρωση πολιτών κατά την υποστολή της σημαίας, στη σύγκρουση με ομάδα αντεξουσιαστών όσο και στις ύβρεις κατά δημοσιογράφων που κάλυπταν το γεγονός.
Διαβάστε αναλυτικά: Μυτιλήνη: Επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών και αντιεξουσιαστών
Ας σημειωθεί ότι συμμετείχαν και χθες το βράδυ σε μπλόκα που στήθηκαν στους δρόμους γύρω από το χωριό Μόρια για να αποκλείσουν το πέρασμα μεταναστών και προσφύγων που έφευγαν από το καιόμενο χοτ- σποτ προς την πόλη της Μυτιλήνης.
Από την πλευρά του, το δημοτικό συμβούλιο Λέσβου με δυο ψηφίσματα του καταδίκασε τη δράση  των παρακρατικών ακροδεξιών και των όσων κρύβονται πίσω από αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση