GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σταθάκης: Βλέπουμε την ανάκαμψη να έρχεται

«Προσδοκούμε μια μεγάλη μεταστροφή της οικονομίας, όσο πιο γρήγορα γίνει και όσο πιο ισχυρή είναι, τόσο καλύτερα», τόνισε ο υπουργός ...


«Προσδοκούμε μια μεγάλη μεταστροφή της οικονομίας, όσο πιο γρήγορα γίνει και όσο πιο ισχυρή είναι, τόσο καλύτερα», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας σε εμπόρους και επαγγελματίες, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι η οικονομία «άντεξε» το 2015, που ήταν μια «πολύ δύσκολη χρονιά» καταγράφοντας «οριακή ύφεση», ενώ υπογράμμισε ότι το 2016 υπάρχουν ενδείξεις «μεταστροφής» προς την ανάκαμψη.

«Το 2016 υπάρχουν εμφανή στοιχεία αντιστροφής της οικονομίας. Το δεύτερο τρίμηνο είχε για πρώτη φορά θετικό πρόσημο σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι εξαγωγές επέδειξαν μια εξαιρετική δυναμική, σταθεροποιήθηκε η ιδιωτική κατανάλωση, μειώθηκε περαιτέρω η ανεργία έστω και δύο δυόμιση μονάδες», είπε ο υπουργός και συνέχισε:

«Άρα θεμελιώνεται εν πολλοίς η ιδέα, ότι είμαστε σε αυτό το σημείο μεταστροφής και προσδοκούμε μια μεγάλη μεταστροφή της οικονομίας, όσο πιο γρήγορα γίνει και όσο πιο ισχυρή είναι, τόσο καλύτερα», τόνισε ο κ. Σταθάκης.

«Όλοι προσδοκούμε ότι τα δύσκολα τα αφήσαμε πίσω μας. Μπροστά μας θεωρούμε ότι θα υπάρξει μια ανάκαμψη, οι προβλέψεις μιλούν για 2,5- 2,7 σε ετήσια βάση, από τώρα μέχρι το επόμενο δωδεκάμηνο, αυτό δεν αρκεί, η ανάκαμψη πρέπει να επιταχυνθεί -και εκεί χρειάζεται ακόμη πάρα, πάρα, πολύ δουλειά- και ταυτόχρονα να είναι δίκαιη», πρόσθεσε ο υπουργός.

2 σχόλια

  1. ΠΟΣΟ ΑΥΞΗΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ?

    Πόσες εκατοντάδες χιλιάδες νέοι και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και επιστήμονες ζουν από την φτωχή σύνταξη του παππού?
    [[Ο Τσίπρας, δεν λέει κουβέντα για την ΑΝΕΡΓΙΑ ειδικά των νέων που σπάει κόκαλα.]]
    [[ Τι τιμωρία άραγε του ‘’αξίζει’’, για την ολική σχεδόν καταστροφή της οικονομίας και την γενοκτονία μιας ολόκληρης γενιάς, που πίστεψε φανατισμένα και χωρίς λογική τους καΜένους τρομοκράτες της ψυχικής μας υγείας και της
    επιβίωσης μας? ]]
    Από το 1,5 εκατομ. Ανέργους του Παυλόπουλου και του Καραμανλή στον …Τσίπρα !
    867.000 χιλιάδες προσλήψεις ‘’έγιναν’’ επί Παυλόπουλου…..
    *Δεν ήξερε ο Τσίπρας και η ‘’αριστερά’’ ότι η οικονομική κατάσταση ήταν όπως την παρουσίασε ο Γιώργος Παπανδρέου?
    Και βέβαια το ήξερε.
    *Τι έκανε λοιπόν ο Τσίπρας?
    Αντί να βοηθήσει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, όσο μπορούσε, διπλάρωσε τον Καραμανλή και άρχισαν από κοινού την εκτέλεση των σχεδίων για την ανατροπή του Παπανδρέου και την επάνοδο της δεξιάς στην εξουσία.?
    *Τι έκανε ο Τσίπρας, όταν ο Παπανδρέου ζήτησε να κάνει δημοψήφισμα? Τον είπε προδότη, τον είπε Πινοσέτ, Τσολάκογλου, κλέφτη, λαμόγιο και ξεσήκωσε τον κόσμο με κατηγορίες και συκοφαντίες, τις οποίες συμπλήρωνε κάθε μέρα ο Αντώνης ,που ήταν μέλος στο παιχνίδι της συμμορίας για την ανατροπή και την προδοσία του Γιώργου.
    Τι έκανε ο Τσίπρας, όταν ο Παπανδρέου, λίγο πρίν την υπογραφή του μνημονίου εξηγούσε μέσα στη βουλή τον κίνδυνο της χρεοκοπίας?
    Τον ειρωνεύτηκε ότι ''παίζει θέατρο'' επικοινωνιακό !
    *Κι όμως ο Παπανδρέου δεν λιποτάχτησε. Κατάφερε να εξαφανίσει ‘’ τη ρήτρα μη βοήθειας’’ της ΕΕ προς χώρες μέλη της που κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν.
    *Κατάφερε να μειώσει το έλλειμμα κατά 40%, να μειώσει το χρέος κατά 15 δις ευρώ και να ψηφίσει όλους αυτούς τους εθνοσωτήριους νόμους και ταυτόχρονα να ‘’πλησιάσει’’ την οικονομία στο δρόμο των αγορών.
    *Σήμερα, μετά τον Σαμαρά ‘’παρέλαβε’’ ο Τσίπρας χρησιμοποιώντας σαν ανάβαθρο τις… αυτοκτονίες, τις λιποθυμίες ,τις ψευδολογίες, τις υποσχέσεις για ‘’σχίσιμο’’ αυθημερόν και με νόμο του μνημονίου, για το πλήθος όλων σχεδόν των ‘’αμαρτιών’’ της εφαρμογής του μνημονίου του οποίου ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ έγινε φανατικός υποστηρικτής και αγωνιστής.
    *Είναι , με μεγάλη ακρίβεια υπολογισμένη, η επιβάρυνση του χρέους από τα ΝΕΑ δάνεια ,όσο και η καταστροφή σχεδόν της οικονομίας και ειδικά του κλάδου των μικρομεσαίων.
    *Το κύμα ΑΝΕΡΓΙΑΣ που σαρώνει τη γενιά των 15-35 ρηδων, είναι το αδιαφιλονίκητο ‘’τρόπαιο’’ του Καραμανλή, του Σαμαρά , του Βενιζέλου,
    του Τσίπρα !
    *Ο Τσίπρας ‘’σχίζεται’’ για τις πενταροδεκάρες της ελεημοσύνης για τους μετανάστες της ΕΕ και του Σόρος και δεν λέει κουβέντα για την ΑΝΕΡΓΙΑ ειδικά των νέων που σπάει κόκαλα.
    *Ποιος να συγκινηθεί για το μέλλον και τη δυστυχία αυτών των παιδιών? Και το
    χειρότερο ότι με τη δική τους ψήφο βγήκε ο Τσίπρας της ΑΠΑΤΗΣ!!!
    *Τώρα τους ξεχνά και κρύβεται πίσω από ΤΡΙΤΟ μνημόνιο της ‘’αριστεράς’’ πιστεύοντας ότι ‘’μπόρα είναι’’.
    *Έτσι ψηφίσατε τον Τσίπρα εσείς οι νέοι για να σας σώσει και εμάς μαζί.
    *Τι τιμωρία άραγε του ‘’αξίζει’’, για την ολική σχεδόν καταστροφή της οικονομίας και την γενοκτονία μιας ολόκληρης γενιάς, που πίστεψε φανατισμένα και χωρίς λογική τους καΜένους τρομοκράτες της ψυχικής μας υγείας και της επιβίωσης μας?

    NBράχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ρώτησε προηγουμένως τον κουρουμπλή φαίνεται.( Ή απλή αναφορά στο όνομα του παπαπαπάρα πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά, μιας και δεν τιμωρήθηκε ο ίδιος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση