GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Είμαι περήφανος που κάποτε έκανα καταλήψεις

Δριμεία επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε κατά τη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας. Αναφερόμενος στο σύστημα αξιολόγησης...


Δριμεία επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε κατά τη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφερόμενος στο σύστημα αξιολόγησης που είχε περάσει η προηγούμενη κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός είπε: «Ορίσατε με νόμο πως μόνο το 10% μπορεί να αριστεύει. Μας είπατε ότι το 15% υποχρεωτικά κατατάσσεται στη χαμηλότερη κλίμακα, προφανώς για να απολύετε. Προφανώς δεν θέλατε αξιολόγηση, θέλατε δικαιολογία για απολύσεις. Κανείς δεν είναι αντίθετος στην αξιολόγηση, το θέμα είναι πώς γίνεται».

Μιλώντας για τα δίδακτρα των μεταπτυχιακών, ο κ. Τσίπρας είπε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη: «Εκφράσατε δυσαρέσκεια γιατί να είναι χαμηλά τα δίδακτρα των μεταπτυχιακών. Η συντριπτική πλειοψηφία μένει εκτός μιας παροχής του εκπαιδευτικού συστήματος για το οποίο πληρώνει φόρους. Όχι, κ. Μητσοτάκη, δεν πρέπει να αποφασίζει μόνο η αγορά για τα μεταπτυχιακά».

Κατόπιν, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα των Θρησκευτικών, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα σιώπησε. «Εδώ και καιρό γίνεται διάλογος και δοκιμαστικά τα προγράμματα έχουν πάει σε σειρά σχολείων. Ο διάλογος θα συνεχιστεί. Τελευταίο που θα θέλαμε είναι η σύγκρουση με την εκκλησία. Είμαστε έτοιμοι να συνθέσουμε», είπε ο κ. Τσίπρας και απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη σημείωσε πως «δεν σας άκουσα να μιλάτε με ευκρίνεια για το θέμα. Για την ταμπακιέρα να μας πείτε. Δεν συμφωνείτε ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή;»

«Μας είπατε πως θέλετε Λύκεια που να συνεργάζονται με επιχειρήσεις για την επαγγελματική εκπαίδευση. Μα το κόμμα σας διέλυσε την επαγγελματική εκπαίδευση. Καταργήσατε ειδικότητες στα ΕΠΑΛ για να στείλετε τα παιδιά στην ιδιωτική εκπαίδευση. Εμείς θέλουμε τα παιδιά να στρέφονται στην επαγγελματική εκπαίδευση, όχι από ηττοπάθεια, αλλά από επιλογή. Και θέλουμε αφού τελειώσουν το γεν. Λύκειο να μπορούν να δώσουν εξετάσεις για το πανεπιστήμιο, που εσείς είχατε καταργήσει», δήλωσε.

Αναφερόμενος στη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά, ο κ. Τσίπρας είπε: «Είπατε ότι θέλετε σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά. Σε ποια χώρα ζείτε; Αυτό είναι το πρόβλημα της ανεργίας σήμερα; Όχι ότι πάνε παιδιά υπερ-καταρτισμένοι και τους λένε δεν μπορούμε να δώσουμε τόσα; Αναγκάζονται να κρύβουν τα πτυχία τους για να βρουν δουλειά; Κι αν ήταν έτσι γιατί βρίσκουν δουλειά στο εξωτερικό; Το πρόβλημα οφείλεται στην κακή κατάσταση της εργασίας».

Κλείνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός θέλησε να αναφερθεί στην προσωπική του πορεία. «Είμαστε όλοι προϊόν των βιωμάτων μας, της πορείας μας και της καταγωγής μας. Είμαι περήφανος για τη δική μου πορεία γιατί ήταν τιμή μου να συμμετέχω στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα της χώρας μας. Είχα τη δυνατότητα να συμμετάσχω στους αγώνες του ’90-91 ενάντια σε ένα νομό της κυβέρνησης του πατέρα σας. Το νεολαιϊστικό κίνημα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιστορία του τόπου», τόνισε ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη, είπε: «Εσείς μέχρι να ασχοληθείτε με την πολιτική δεν είχατε περάσει ούτε απ' έξω από δημόσιο σχολείο ή πανεπιστήμιο και γι’ αυτό δεν μπορείτε να υπερασπιστείτε τη δημοσιά παιδεία, μόνο την ιδιωτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση