GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγάλη Ευρω-Αραβική Σύνοδος τον Νοέμβριο στην Αθήνα

Η δημιουργία ενός Ευρω-αραβικού επιχειρηματικού συνδέσμου αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της πρώτης Ευρω-Αραβικής Συνόδου, η...


Η δημιουργία ενός Ευρω-αραβικού επιχειρηματικού συνδέσμου αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της πρώτης Ευρω-Αραβικής Συνόδου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Πρόκειται για μια Ευρω-αραβική συνάντηση υψηλού επιπέδου με στόχο τη χάραξη μίας συνεκτικής περιφερειακής πολιτικής, η οποία θα ενισχύσει περαιτέρω τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του αραβικού κόσμου. 

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ υποστήριξη στην πρωτοβουλία έχουν εκφράσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και η ελληνική κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στην εκδήλωση έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του και ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ σύντομα αναμένεται επιβεβαίωση και από αρχηγούς κρατών του αραβικού κόσμου. 

Θεματικά, το συνέδριο θα κινηθεί κυρίως σε δύο διαστάσεις: Μία οικονομική όσον αφορά σε επενδύσεις, ενέργεια, υποδομές, εμπόριο και μία πολιτική  για θέματα ασφάλειας, μετανάστευσης, σταθερότητας. Στο περιθώριο των συζητήσεων σχεδιάζονται επιχειρηματικές συναντήσεις και παρουσιάσεις σε υποψήφιους επενδυτές. Στόχος του συνεδρίου είναι να αναζητηθεί μία κοινή προσέγγιση στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, καθώς και η προώθηση της συνεργασίας σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας.

Από ελληνικής πλευράς, οι διοργανωτές ανέφεραν ότι θα συμμετάσχουν o υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Επίσης, έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Ιωάννης Στουρνάρας, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Γεώργιος Τσίπρας, ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece, Βελισσάριος Δότσης, επιχειρηματίες και διοικητές οργανισμών που δραστηριοποιούνται στη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση