GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι αλλαγές που έρχονται στα τέλη κυκλοφορίας

Στην προαναγγελία ότι τα τέλη για το 2017 θα είναι δικαιότερα και αναλογικότερα των προηγουμένων προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονο...


Στην προαναγγελία ότι τα τέλη για το 2017 θα είναι δικαιότερα και αναλογικότερα των προηγουμένων προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

"Κάντε λίγη υπομονή. Αυτό που μπορούμε να δεσμευθούμε είναι ότι θα είναι πιο δίκαια και πιο αναλογικά από την προηγούμενη χρονιά και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν ώστε αυτοκίνητα τα οποία δεν είχαν πάρει πινακίδες τα προηγούμενα χρόνια, φέτος να πάρουν", απάντησε σε σχετική ερώτηση προσερχόμενος σε προσυνεδριακή εκδήλωση-συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.

Στα σενάρια που εξετάζονται περιλαμβάνονται αλλαγές στις κλίμακες υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας, με το ατελές όριο εκπεμπόμενων ρύπων διοξειδίου του άνθρακα να πέφτει από τα 90 g/km στα 85 g/km.

Δεν αποκλείεται να υπάρξει μείωση των τελών κυκλοφορίας για οχήματα μεγάλου κυβισμού και ηλικίας άνω των 15 ετών προκειμένου να δοθεί κίνητρο στους ιδιοκτήτες που έχουν καταθέσει πινακίδες να τις παραλάβουν εκ νέου.

Για τα νέα τέλη εξετάζεται μείωση από 5% έως 40% στα αυτοκίνητα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2006, αλλά σύνδεση με τους ρύπους για όσα κυκλοφόρησαν από 2007 και μετά. Αν επικρατήσει αυτό το σενάριο τα ΙΧ που εκπέμπουν πάνω από 120 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα θα επιβαρυνθούν από περίπου 10 έως 150 ευρώ.

Τα τέλη κυκλοφορίας θα αναρτηθούν στο Τaxis στα μέσα Νοεμβρίου για να πληρωθούν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση