GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δέστε γερά τη ζώνη σας: Οι αναταράξεις στον αέρα έγιναν ισχυρότερες

Πριν από δυο εβδομάδες, η πτήση 880 της United Airlines που μετέφερε περισσότερους από 200 επιβάτες από το Χιούστον του Τέξας, στο αερο...


Πριν από δυο εβδομάδες, η πτήση 880 της United Airlines που μετέφερε περισσότερους από 200 επιβάτες από το Χιούστον του Τέξας, στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, συγκλονίστηκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από ισχυρές αναταράξεις. Οι δονήσεις ήταν τέτοιας έντασης, που αρκετοί επιβάτες βρέθηκαν στην οροφή της καμπίνας - συνολικά 23 άτομα τραυματίστηκαν.
Το αεροσκάφος, ένα Boeing 767-300, πραγματοποίησε έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο Shannon στην Ιρλανδία όπου οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία.
"Προβλέπεται, ότι θα σημειώνονται όλο και περισσότερα τέτοια περιστατικά με αναταράξεις, που συνήθως συμβαίνουν ξαφνικά χωρίς προειδοποιήσεις, οφειλόμενες στην κλιματική αλλαγή και στην επίδρασή που έχει στην στρατόσφαιρα", εξηγεί ο Δρ. Paul Williams, ερευνητής του Πανεπιστημίου Reading.
"Υπήρξε ήδη μια σταθερή αύξηση περιστατικών με σοβαρές αναταράξεις που έχουν επηρεάσει τις πτήσεις τις τελευταίες δεκαετίες. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι αναταράξεις προκαλούν τον θάνατο τουλάχιστον 10-12 ανθρώπων ετησίως σε μικρά ιδιωτικά αεροσκάφη και εκατοντάδες τραυματισμούς σε επιβάτες μεγάλων τζετ. Και καθώς τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα συνεχίζουν να αυξάνονται, έτσι θα αυξάνεται και ο αριθμούς των περιστατικών" σημειώνει.
Σύμφωνα με τον Williams η αλλαγή θερμοκρασίας σε ύψη άνω των 6- 7 μιλίων (10-12 χλμ.), συμβαίνει εξαιτίας της αύξησης ποσοστού διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Ο Δρ. νουθετεί το επιβατικό κοινό να έχει πάντα δεμένη τη ζώνη καθ΄όλη τη διάρκεια του ταξιδιού "βέβαια, αυτό δε θα σας βοηθήσει να προστατευτείτε αν κάποιος προσγειωθεί επάνω σας ή ξεράσει επάνω σας, αλλά θα ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες τραυματισμού σας".


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση