GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βερναρδάκης: Έχουμε ενδείξεις ότι βρισκόμαστε σε μία παραγωγική στροφή

«Έχουμε ενδείξεις ότι βρισκόμαστε σε μία παραγωγική στροφή, τα capital controls χαλαρώνουν, επενδυτικό ενδιαφέρον δημιουργείται» δήλωσε...


«Έχουμε ενδείξεις ότι βρισκόμαστε σε μία παραγωγική στροφή, τα capital controls χαλαρώνουν, επενδυτικό ενδιαφέρον δημιουργείται» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης αναφερόμενος στην ανάπτυξη.
«Η κυβέρνηση κάνει ότι είναι δυνατόν για να μπορέσει να χαλαρώσει τη φορολογική πίεση» σημείωσε ο κ. Βερναρδάκης, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη και πρόσθεσε ότι «το ΕΣΠΑ θα δώσει χρηματοδοτικά εργαλεία, η αναπτυξιακή τράπεζα σε λίγες μέρες θα είναι μία πραγματικότητα για να χρηματοδοτήσει από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων σοβαρές παρεμβάσεις, και στον μικρόκοσμο του κάθε υπουργείου γίνονται σαφείς ενέργειες. Έχουμε δείκτες μείωσης της ανεργίας, έχουμε ενδείξεις σωστότερων και καλύτερων θέσεων απασχόλησης»
«Το μέλημα όλων πρέπει να είναι όχι απλώς μία ανάπτυξη, αλλά μία ανάπτυξη που να απαντήσει στις σημερινές ανάγκες της κοινωνίας. Προφανώς θα υπάρξει μία πολύ συστηματική πολιτική χαλάρωσης της φορολογίας και αντικατάστασης των άδικων και δυσβάστακτων φόρων» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός.
Αναφερόμενος στο ζήτημα ρύθμισης του χρέους ο κ. Βερναρδάκης δήλωσε ότι «είναι προφανές ότι όλα σχετίζονται με την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια. Το θέμα του χρέους είναι ένα κομβικό ζήτημα».
«Πρέπει να είναι πρώτο μέλημα της πολιτικής στην Ελλάδα η συζήτηση αλλά και οι τρόποι εξεύρεσης του τρόπου με τον οποίο το χρέος θα πάψει να είναι μία θηλιά στο λαιμό του λαού. Προφανώς το χρέος δεν είναι βιώσιμο αν θέλουμε να έχουμε την κοινωνία όρθια. Οι παρεμβάσεις που γίνονται σε ένα χαμηλό επίπεδο οικονομικής πολιτικής από την κυβέρνηση δεν είναι αρκετές για να πούμε ότι θα περάσουμε σε ένα άλλο πρόσημο. Επομένως σε ένα δυσμενές οικονομικό και παγκόσμιο περιβάλλον, γιατί δεν είναι μόνο ελληνικό το πρόβλημα του χρέους, θα πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους ελάφρυνσης διπλωματικούς, πολιτικούς, οικονομικούς.»
Ακούστε το ηχητικό:

Δείτε επίσης:

Γεννηματά: Εμείς ξέρουμε και επειδή πάθαμε, μάθαμε...

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση ζητά ο Χουντής μετά την απάντηση Μοσκοβισί

Στην τελική ευθεία ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει συνεδρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση