GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους να καλύψουν τη χώρα στο σκοτάδι - Τι είπε για τα Θρησκευτικά - ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κάποιους να απειλούν να καλύψουν τη χώρα στο σκοτάδι. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης ...


«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κάποιους να απειλούν να καλύψουν τη χώρα στο σκοτάδι. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι» είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία.

«Δυστυχώς πλέον, το σκοτάδι της προπαγάνδας και της συκοφαντίας του παλιού πολιτικού συστήματος και των συστημικών Μέσων που στηρίζει απειλεί να καλύψει τα πάντα» επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της και το ζήτημα του χρέους είναι για πρώτη φορά αντικείμενο συζήτησης σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ την οποία κατηγόρησε ότι έχει προστρέξει από πέρυσι να υποστηρίξει τις πιο ακραίες θέσεις των δανειστών.

Παράλληλα κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «είναι απέναντι, στον αγώνα να σπάσουμε το αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής. Εδώ και ένα μήνα παίζεται από το παλιό πολιτικό σύστημα και τα συστημικά Μέσα που το στηρίζουν, το παιχνίδι της "αριστερής παρένθεσης"» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Έχετε βγει στα κεραμίδια για να υπερασπιστείτε το πιο σκοτεινό δίκτυο εξουσίας» είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε ότι παρόλα αυτά η ΝΔ τολμάει να κουνάει το δάχτυλο στην Αριστερά για το ηθικό πλεονέκτημα.

«Έχετε το θράσος εσείς να μιλάτε για σκάνδαλο του ΣΥΡΙΖΑ στις τράπεζες. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Αν θέλετε να βρείτε δάνεια χωρίς εγγυήσεις, ψάξτε πρώτα στα δικά σας βιβλία. Ότι και να κάνετε οι φίλοι και οι προστατευόμενοί σας θα περάσουν από το ταμείο και θα πληρώσουν» σημείωσε τονίζοντας:

«Σε αυτό τον τόπο θα μάθουν όλοι και πρώτα από όλα εσείς ότι ο νόμος ισχύει για όλους».

«Τώρα που βλέπετε ότι ο διαγωνισμός προχωρά κανονικά, κάνετε ό,τι μπορείτε για να τον απονομιμοποιήσετε» επεσήμανε ο κ. Τσίπρας προσθέτοντας ότι «τα 255 εκατ. ευρώ από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ήδη διοχετεύονται για τη στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη». 

Αναφερόμενος στα θέματα της Παιδείας ο κ. Τσίπρας τόνισε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση:

«Δεν είστε με την ποιότητα, αλλά με συγκεκριμένα συμφέροντα και στο χώρο της εκπαίδευσης» προσθέτοντας: «είστε με τα ακριβά σχολεία των λίγων, εμείς είμαστε υπέρ της ποιοτικής εκπαίδευσης των ίσων».

«Όλα όσα εξαγγείλατε στη ΔΕΘ, και δεν το αποκρύπτετε, μάλλον προϋποθέτουν νέες περικοπές στην Παιδεία. Πείτε μας, ποια ευρωπαϊκή χώρα θα έδινε 1,8% του ΑΕΠ της για την Παιδεία και θα ήθελε να ονομάζεται ευρωπαϊκή;» διερωτήθηκε, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αποκαταστήσαμε την κανονικότητα στα σχολεία μας, μετά από 7 χρόνια. Πρώτη φορά άνοιξαν χωρίς ελλείψεις σε βιβλία και καθηγητές» τόνισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας πως πρώτη φορά εφαρμόστηκε ο νόμος για προσλήψεις 9100 εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής.

Σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών ανέφερε ότι «δεν μπορεί πια να έχει ομολογιακό χαρακτήρα αλλά ούτε οι ώρες του μειώνονται, ούτε μάθημα επιλογής γίνεται, ούτε χάνεται η αναφορά στο ορθόδοξο θρησκευτικό δόγμα».

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι στις μέρες μας, που στα σχολεία μας φοιτούν παιδιά που δεν ανήκουν σε ένα μόνο δόγμα, οφείλει να κάνει τους μαθητές να κατανοήσουν τη θρησκευτικότητα ως πτυχή της κοινωνικής πραγματικότητας.

Στον διάλογο που συνεχίζεται είναι ευπρόσδεκτες οι θέσεις της Εκκλησίας, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας ενώ εξέφρασε τον σεβασμό προς την Εκκλησία, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι οι ρόλοι στον διάλογο πρέπει να είναι διακριτοί.

Για τα πανεπιστήμια ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «το ζήτημα δεν είναι να κόψεις τους αιώνιους φοιτητές, το ζήτημα είναι να καταφέρουμε να μη γεννά το πανεπιστήμιο αιώνιους φοιτητές».

«Τα κορυφαία πανεπιστήμια, παγκοσμίως, στην πλειοψηφία τους, είναι δημόσια. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν είναι ευρωπαϊκή παράδοση, ο ευρωπαϊσμός σας είναι κούφιος» είπε, απευθυνόμενος στην ΝΔ.

Πρόσθεσε ότι όσοι προβάλλουν τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια ως πανάκεια, «έχουν αναρωτηθεί γιατί οι απόφοιτοί μας του κατασυκοφαντημένου δημόσιου πανεπιστημίου είναι περιζήτητοι παντού;»

«Δεν θέλουμε την κοινωνία του 1/3, την κοινωνία της ελίτ και των πληβείων. Θέλουμε μια κοινωνία καθολικής ευημερίας και ισότητας» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός κλείνοντας, ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς για το έργο που παρέχουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, ενώ απευθύνθηκε στα παιδιά με ένα απόφθεγμα του Χαλίλ Γκιμπράν, λέγοντας: «η ζωή προχωρά μπροστά, δεν μένει στο χθες».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση