GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης: Η δημόσια Παιδεία πρέπει να στηριχθεί χωρίς αστερίσκους και χωρίς προκαταλήψεις

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη σήμερα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στον κοινό αγιασμό του 1ου Δημ...


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη σήμερα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στον κοινό αγιασμό του 1ου Δημοτικού και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Περάματος. Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είχα τη μεγάλη χαρά να επισκεφθώ σήμερα το 1ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος, καθώς και το Ειδικό Σχολείο.

Θέλω με την ευκαιρία της επίσκεψής μου, σήμερα, να ευχηθώ καλή και δημιουργική χρονιά σε όλα τα παιδιά, σε όλους τους δασκάλους, σε όλους τους καθηγητές. Να είναι αυτό ένα όμορφο, δημιουργικό ταξίδι γνώσης και εμπειριών.

Θέλω, επίσης, να συγχαρώ προσωπικά τους δασκάλους, τους καθηγητές, το διευθυντικό προσωπικό του δημόσιου σχολείου. Είναι αυτοί που κρατάνε το δημόσιο σχολείο όρθιο σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.

Η επένδυση στην Παιδεία είναι η καλύτερη επένδυση την οποία μπορούμε να κάνουμε στη χώρα μας. Η δημόσια Παιδεία πρέπει να στηριχθεί χωρίς αστερίσκους και χωρίς προκαταλήψεις.

Θέλω, επίσης, να κάνω μια ειδική μνεία στο Ειδικό Σχολείο. Το Ειδικό Σχολείο το οποίο στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό, από δασκάλους, οι οποίοι με αυτοθυσία και με πολύ μεγάλη δημιουργικότητα, στηρίζουν τα παιδιά τα οποία έχουν ειδικές δεξιότητες.

Το Ειδικό Σχολείο πρέπει κι αυτό με τη σειρά του να στηριχθεί και αποτελεί ένδειξη της ευαισθησίας κάθε κοινωνίας ο τρόπος με τον οποίο τελικά αντιμετωπίζει αυτά τα παιδιά.

Και πάλι, εύχομαι μια καλή και δημιουργική χρονιά σε όλα τα παιδιά μας».

Ο χαιρετισμός του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στον κοινό αγιασμό του 1ου Δημοτικού και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Περάματος:

«Αγαπητά παιδιά, αγαπητοί γονείς, αγαπητοί δάσκαλοι,

Θέλω να ευχηθώ στα παιδιά μας να έχουν μια καλή σχολική χρονιά, να απολαύσουν αυτό το όμορφο ταξίδι. Να ξέρετε, αγαπητά παιδιά, ότι κανείς δεν έχασε, όταν διάβασε κι όταν μελέτησε λίγο περισσότερο. Κι όταν θα αντιμετωπίζετε τις δυσκολίες, που κάθε μαθητής αντιμετωπίζει, μην το βάζετε κάτω. Θα υπάρχουν και μέρες που δεν θα καταλαβαίνετε ακριβώς τι γίνεται στην τάξη, που δεν θα καταλαβαίνετε ακριβώς τι γράφεται στα βιβλία. Προσπαθήστε, ρωτήστε, δουλέψτε, διαβάστε λίγο παραπάνω.

Θέλω, με την ευκαιρία αυτή, να συγχαρώ και τους γονείς, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα μαζί μας. Ξέρω πολύ καλά – κι εγώ ως γονιός – ότι για όλους μας η πρώτη προτεραιότητα είναι τα παιδιά σας. Και ξέρω ότι καταβάλλετε υπεράνθρωπες προσπάθειες, σε συνεννόηση πάντα με το σχολείο, να βοηθήστε και να στηρίξτε τα παιδιά σας σε αυτό το όμορφο ταξίδι το οποίο ξεκινά.

Αλλά θα ήθελα να πω κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δασκάλους και στις δασκάλες και στο διευθυντικό προσωπικό αυτού του πολύ όμορφου σχολείου, το οποίο έχω τη χαρά να επισκέπτομαι σήμερα. Οι δάσκαλοι και οι δασκάλες, το εκπαιδευτικό προσωπικό, κρατούν όρθιο σήμερα το δημόσιο σχολείο σε δύσκολες συνθήκες. Και τους αξίζει ένα πολύ μεγάλο.

Θα ήθελα ένα θερμό χειροκρότημα για τις δασκάλες και τους δασκάλους.

Χαίρομαι, γιατί έρχομαι σε ένα τακτοποιημένο και οργανωμένο σχολείο, σε μια δύσκολη περιοχή της χώρας. Αποδεικνύεται, όμως, ότι όταν υπάρχει καλή διάθεση και καλή συνεργασία μεταξύ της διεύθυνσης, των δασκάλων, του συλλόγου γονέων, του Δήμου – που με χαρά βλέπω ότι στηρίζει αυτό το σχολείο, όπως στηρίζει και όλα τα σχολεία εδώ, στο Πέραμα – μπορούν να γίνουν θαύματα.

Θέλω να σας ευχηθώ και πάλι από καρδιάς να έχετε μια καλή, δημιουργική και κυρίως ευχάριστη σχολική χρονιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση