GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δρακόντεια μέτρα στο Παρίσι για τις κινητοποιήσεις ενάντια στα εργασιακά

Περίπου 1.200 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί στο Παρίσι, για να περιφρουρήσουν την διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί κατά της εργασιακής ...


Περίπου 1.200 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί στο Παρίσι, για να περιφρουρήσουν την διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης

Σύμφωνα με εκπροσώπους των συνδικάτων, είναι η τελευταία φορά που κατεβάζουν κόσμο στον δρόμο. Όπως τονίζουν, η μάχη κατά του νόμου θα συνεχιστεί στις δικαστικές αίθουσες.  

Μπορεί η εργασιακή μεταρρύθμιση να έχει γίνει νόμος του κράτους, όμως τα συνδικάτα που διαφωνούν, ξαναρχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της Realnews, Μαρία Δεναξά, για σήμερα έχουν εξαγγείλει απεργίες στα γαλλικά ταχυδρομεία, στους σιδηροδρόμους, τις αστικές συγκοινωνίες του Παρισιού και στην Air France. Παράλληλα, αναμένονται περισσότερες από 100 διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ η σημερινή είναι η 14η κινητοποίηση από τον περασμένο Μάρτιο.

Στο Παρίσι η διαδήλωση θα ξεκινήσει στις 15:00 ώρα Ελλάδας από την Βαστίλη προς την Πλατεία Δημοκρατίας. Επικεφαλής της διαδήλωσης  θα είναι οι γ.γ. γραμματείς των συνδικάτων  CGT, FO, FSU, Solidaires Unef, UNL, και Fidl που υποστηρίζουν ότι ο νόμος κινείται στο πλαίσιο της λογικής μιας «κοινωνικής ανατροπής».

Η μεγάλη πρόκληση της κινητοποίησης είναι η συμμετοχή του κόσμου. Ο επικεφαλής του συνδικάτου CGT, ευχήθηκε το Σάββατο κατά την διάρκεια της γιορτής της Humanite, να υπάρξει μια μεγάλη κινητοποίηση. Άλλη παράλληλα πρόκληση είναι να αποφευχθούν επεισόδια βίας που αμαύρωσαν συστηματικά σχεδόν όλες τις προηγούμενες διαδηλώσεις κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης, που έγιναν στο Παρίσι αλλά και στην επαρχία.

Τελευταία πρόκληση είναι να συνεχιστεί η μάχη κατά του αντεργατικού νόμου ο οποίος έχει ήδη υιοθετηθεί και τα διατάγματα του έχουν αρχίσει να δημοσιεύονται. Ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου FO επιθυμεί να συνεχιστεί η κινητοποίηση ενάντια στο νόμο στα γαλλικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση