GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραιτήθηκε η πρόεδρος του συλλόγου γονέων στο σχολείο της Αλεξάνδρειας

Την παραίτηση της ανακοίνωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας, Βάνα Δημητριάδου...


Την παραίτηση της ανακοίνωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας, Βάνα Δημητριάδου-Μπρουσκέλη. H παραίτησή της ήρθε μετά την απόφαση της πλειοψηφίας του Συλλόγου Γονέων να μην επιτραπεί στα προσφυγόπουλα να φοιτήσουν στο εν λόγω σχολικό συγκρότημα.
Αναλυτικά η δήλωσή της:
Μετά τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην διάρκεια της συνέλευσης του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων προέκυψε μια, κατά τη γνώμη μου απόφαση που δεν συνάδει τόσο με την κείμενη νομοθεσία όσο και με την ανθρωπιά που πρέπει να μας διακρίνει στην πράξη και όχι στα λόγια.
Η απόφαση της συντριπτικής, δυστυχώς, πλειοψηφίας των γονέων που παραβρέθηκαν είναι να μην επιτραπεί να φοιτήσουν τα προσφυγόπουλα που φιλοξενεί η πόλη μας στο σχολικά συγκρότημα του 1ου δημοτικού σχολείου. Μια απόφαση που αν μη τι άλλο δεν εκφράζει τα δημοκρατικά αισθήματα που με διακατέχουν τόσο ως πολίτη αυτού του τόπου όσο και ως γιατρό που έχω ορκιστεί να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στους συνανθρώπους μου. Εξάλλου, αυτό έκανα ορισμένες φορές προς τους πρόσφυγες μαζί με τον σύζυγό μου και άλλους εθελοντές όταν οι πρόσφυγες είχαν εγκλωβιστεί στον ΣΕΑ Πλατάνου τον περασμένο Μάρτιο.
Δεν θέλω να αναφερθώ στις συνθήκες της γενικής συνέλευσης αναλυτικά αλλά πρέπει να επισημάνω ότι αυτή διεξήχθει κάτω από απειλές εναντίον μου και όσων ελαχίστων υποστηρίξαμε το αυτονόητο δικαίωμα να φοιτήσουν τα προσφυγόπουλα κάτω από τις διαδικασίες που το αρμόδιο υπουργείο έχει εκπονήσει. Απειλές και ύβρεις εναντίον μου διότι ορισμένοι είχαν αποφασίσει να μην κάνουν συζήτηση και να ζητήσουν να ενημερωθούν, αλλά προσήλθαν στο σχολείο για να προπηλακίσουν .
Επειδή εγώ και ορισμένοι άλλοι γονείς, δυστυχώς ελάχιστοι, υποστηρίξαμε όπως είπα παραπάνω το καθολικά αναγνωρισμένο δικαίωμα των παιδιών αυτών να φοιτήσουν όπως ο νόμος επιτάσσει, βρεθήκαμε μέσα σε μια δίνη που δεν ταιριάζει ούτε ανταποκρίνεται στον αξιακό μας κώδικα. Μετά από αυτά πιστεύω ότι είναι μονόδρομος η παραίτησή μου από την θέση της προέδρου του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου-5ου  Δημοτικού Σχολείου. Είναι προφανές ότι δεν μπορώ να υλοποιήσω μια τέτοια απόφαση η οποία πέρα από το ότι δεν προβλέπεται από πουθενά, εξυπηρετεί μόνον λογικές που είναι ξένες σε μένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση