GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γρίφος ο αριθμός των προσφύγων στην Ελλάδα

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν σε σχέση με τον αριθμό προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στη χώρα, καθώς στα επίσημα στοιχεία παρουσ...


Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν σε σχέση με τον αριθμό προσφύγων και μεταναστών που φιλοξενούνται στη χώρα, καθώς στα επίσημα στοιχεία παρουσιάζονται ανεξήγητες αυξομειώσεις.

Σημαντικός αριθμός προσφύγων και μεταναστών, 7.800 σύμφωνα με τα χθεσινά επίσημα στοιχεία, βρίσκονται εκτός δομών φιλοξενίας και κανείς δεν γνωρίζει πού ακριβώς βρίσκονται. Ωστόσο, συνεχίζουν να υπολογίζονται στον συνολικό αριθμό. Μάλιστα, ο αριθμός των ατόμων που «χάθηκαν από τις επίσημες δομές» παρουσιάζει διαρκή αύξηση τον τελευταίο μήνα, ενώ αντίστοιχα παρατηρείται μείωση του αριθμού των φιλοξενούμενων σε ορισμένα camps, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία από το συντονιστικό όργανο για το προσφυγικό.

Ενδεικτικά στις 8 Αυγούστου στον καταυλισμό στο Χέρσο καταγράφονταν 3.730 φιλοξενούμενοι και στο Πολύκαστρο 3.697. Στις 11 Αυγούστου στο Χέρσο οι φιλοξενούμενοι μειώνονται σε 3.290 και στο Πολύκαστρο σε 3.128. Χθες στο Χέρσο βρίσκονταν επισήμως 1.800 άτομα και στο Πολύκαστρο 1.975. Στις 8 Αυγούστου έλειπαν από τις δομές φιλοξενίας 2.200 άτομα, ενώ ο αριθμός αυτός χθες είχε εκτιναχθεί στα 7.800 άτομα.

Ερωτήματα επίσης προκαλεί το γεγονός ότι ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που παραμένουν στη χώρα, παρά τις συνεχιζόμενες αφίξεις στα νησιά, δεν έχει ξεπεράσει το –ψυχολογικό– όριο των 60.000 ατόμων.

Στα ελληνικά νησιά τον τελευταίο μήνα, δηλαδή από τις 8 Αυγούστου έως και χθες το πρωί, είχαμε 3.660 νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών. Τότε ο συνολικός αριθμός όσων παρέμεναν στην Ελλάδα έφτανε τις 57.047, οπότε με τις νέες αφίξεις οι πρόσφυγες και μετανάστες στη χώρα θα έπρεπε να είναι 60.707, όταν το επίσημο δελτίο παρουσίαζε 59.694.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση