GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουτσούμπας: Παραμύθι εξαπάτησης οι χειρισμοί Τσίπρα για τις τηλεοπτικές άδειες

«Παραμύθι εξαπάτησης, όπως και σε όλα τα ζητήματα της οικονομίας και της κοινωνίας» χαρακτήρισε τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτη...


«Παραμύθι εξαπάτησης, όπως και σε όλα τα ζητήματα της οικονομίας και της κοινωνίας» χαρακτήρισε τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης  Κουτσούμπας, σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ.
«Ούτε τάξη πρόκειται να μπει, ούτε χτύπημα της διαπλοκής, ούτε όλα αυτά τα παραμύθια που αναμασά συνέχεια ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας, εκτιμώντας ότι «τα έσοδα από τη διαδικασία δεν πρόκειται να καταλήξουν στον λαό, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, αφού θα περάσουν πρώτα από τον έλεγχο των θεσμών».
Ανέφερε επίσης ότι, «ο νόμος της κυβέρνησης ανοίγει το δρόμο για απολύσεις και επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών για όσους δεν θα χάσουν τη δουλειά τους. Ήδη, μέχρι σήμερα έχουν χαθεί αρκετές θέσεις, σ’ αυτόν τον κλάδο, των ΜΜΕ, αλλά και σε άλλους κλάδους», επισήμανε ο γ.γ. του ΚΚΕ.
Και πρόσθεσε ότι «σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να αξιοποιηθεί ο διαγωνισμός και για να διαγραφούν οφειλές σε εργαζόμενους και δεδουλευμένα και μια σειρά άλλα τέτοια ζητήματα. Συνολικά πρόκειται για ένα τοπίο πολύ θολό, που θα οδηγήσει και οδηγεί ήδη σε νέα προβλήματα, αντί να ανοίγει το δρόμο για μια πιο αντικειμενική ενημέρωση, για μεγαλύτερη διαφάνεια, για να μπει μια υποτιθέμενη τάξη σ’ αυτή την ιστορία»
Ο γ.γ. του ΚΚΕ χαρακτήρισε πρόκληση «όταν ο πρωθυπουργός ή οποιοσδήποτε άλλος από τους υπουργούς προαναγγέλλει την απόφαση του ΣτΕ. Η δικαιοσύνη θα πρέπει να παίξει το ρόλο της, είναι απαράδεκτο να γίνονται παρεμβάσεις, αν και εδώ που τα λέμε, πίσω από τις κάμερες και πίσω από πρωθυπουργικά γραφεία, πάντα γίνονται και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη» πρόσθεσε.
Όσον αφορά το ύφος με το οποίο ο πρωθυπουργός απάντησε στη δημοσιογράφο Ευαγγελία Τσικρίκα, ο γ.γ. του ΚΚΕ είπε πως «όταν η πολιτική σου, οι προτάσεις, οι νόμοι που επιβάλλεις στο λαό, είναι αντιλαϊκοί, είναι αντεργατικοί και στρέφονται ενάντια στους εργαζόμενους, είναι φυσικό κι επόμενο από ένα σημείο και ύστερα, ακόμα και το ύφος της εξουσίας να ακολουθεί αυτή την αντιλαϊκότητα και τη λογική «θα σε πατήσω κάτω όποιος κι αν είσαι, διότι εγώ είμαι η εξουσία».
Ερωτηθείς για την παρουσία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, είπε ότι «ο κ. Τσίπρας, ιδιαίτερα στη φετινή ΔΕΘ, ξεπέρασε κάθε όριο πολιτικής εξαπάτησης, προτέινοντας παλιές, ξεπερασμένες οικονομικές συνταγές, που τις έχει ζήσει η χώρα, τις έχει ζήσει ο λαός μας και με προηγούμενους και με τους τωρινούς. Το νέο παραγωγικό μοντέλο του κ. Τσίπρα για παράδειγμα, οδηγεί σε απαλλαγές και στο εγχώριο και στο ξένο κεφάλαιο, φέρνει νέα αντιλαϊκά μέτρα για τους πολλούς, για το λαό δίνει ή υπόσχεται ότι θα δώσει και κάποια ψίχουλα για την ακραία φτώχεια» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση