GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΩΡΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ "ΝΑΙ"! Εγιναν ρόμπες οι Οικολόγοι για το νερό...

Μετά από συνάντηση και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, οι προερχόμενοι από τους Οικολόγους Πράσινους Γιαννης Τσιρώνης και Γιώργ...

Μετά από συνάντηση και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, οι προερχόμενοι από τους Οικολόγους Πράσινους Γιαννης Τσιρώνης και Γιώργος Δημαράς, επείσθησαν τελικώς σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές να μην καταψηφίσουν, όπως απειλούσαν, τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου για την ένταξη της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο νέο υπερταμείο.

Είχε προηγηθεί “μασάζ” από τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και στη συνέχεια στο Μαξίμου είχε φτάσει προκειμένου να καθησυχάσει τους Οικολόγους Πράσινους και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος μάλιστα χθες δήλωνε από τη Βουλή πως όσο είναι εκείνος υπουργός δε θα ιδιωτικοποιηθεί το νερό.

Καίτοι ο κ.Τσιρώνης, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι είναι αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, και ο κ.Δημαράς θα καταψήφιζαν μόνο το συγκεκριμένο άρθρο και όχι επί της αρχής, οι πολιτικές εντυπώσεις που θα δημιουργούσε η καταψήφιση σήμαναν συναγερμό στο Μαξίμου, καθώς το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του νερού αποτελεί αγκάθι για το ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβερνητική γραμμή είναι πως δεν ιδιωτικοποιείται το νερό διότι το 51% των μετοχών των οργανισμών ύδρευσης παραμένει στον έλεγχο του δημοσίου.

Οι κ. Γ. Τσιρώνης και Γ. Δημαράς με δηλώσεις τους στη Βουλή ανέφεραν ότι η νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στο πολυνομοσχέδιο θα διασφαλίζει το δημόσιο χαρακτήρα του νερού παραπέμποντας στο Σύνταγμα και στη νομολογία.

Υπογράμμισαν, μάλιστα, ότι το νέο καθεστώς για τις δύο εταιρείες ύδρευσης θα είναι σαφώς βελτιωμένο σε σύγκριση με την πρότερη κατάσταση αφού η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ φεύγουν πλέον από τον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ όπου είχαν ενταχθεί προς εκποίηση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Τσιρώνης, ξεκαθάρισε και από το βήμα της Βουλής ότι θα υπερψηφίσει τη διάταξη του νομοσχεδίου για το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων μετά την βελτίωση που θα καταθέσει η κυβέρνηση.

«Το νερό δεν πωλείται» είπε ο κ. Τσιρώνης και πρόσθεσε μιλώντας εξ’ ονόματος και των υπολοίπων βουλευτών: «Εμείς με αυτή την νομοθετική βελτίωση είμαστε πλήρως καλυμμένοι». Τόνισε, μάλιστα, ότι θα πρέπει να αισθάνονται διασφαλισμένοι και οι πολίτες της Θεσσαλονίκης για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΑΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση