GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης: Δίνουμε ένα τέλος στον φαύλο κύκλο του λαϊκισμού - ΒΙΝΤΕΟ

 Χαρούμενος που βρίσκεται στην 81η ΔΕΘ ως πρόεδρος της ΝΔ, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσο...


 Χαρούμενος που βρίσκεται στην 81η ΔΕΘ ως πρόεδρος της ΝΔ, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας στην ομιλία του ενώπιον των παραγωγικών φορέων
Είμαι εδώ να μοιραστώ μαζί σας, αντιλαμβάνομαι την ιστορική ευθύνη, δεσμεύομαι να κάνω τα πάντα για να οδηγήσουμε την πατρίδα μας έξω από την κρίση, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Η παροχολογία δεν έχει καμιά θέση από το βήμα της ΔΕΘ, δεν θα δώσω ψεύτικές υποσχέσεις δεν θα δώσω χρήματα που δεν υπάρχουν, τόνισε.
Είμαι εδώ για να υπογράψουμε μια συμφωνία αλήθειας με τον κάθε Έλληνα κι την κάθε Ελληνίδα ξεχωριστά, προσέθεσε.
«Ο Τσίπρας συνεχίζει αμετανόητος και προκλητικός»
Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο κ. Τσίπρας δεν διδάχτηκε τίποτα, συνεχίζει αμετανόητος και προκλητικός, διχάζει, δίνει ανεύθυνες υποσχέσεις, δεν θέλει να αλλάξει κατεύθυνση, υπονομεύει βάναυσα τη λειτουργία των θεσμών. Όσο και να προσπαθεί να βάλει το κουστούμι του μεταρρυθμιστή έχει μόνο στο μυαλό του την εξουσία, συνέχισε, και συμπλήρωσε: ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει φτώχεια.
Ήρθε η ώρα ο λαός να πάρει τη δημοκρατία στα χέρια του. Για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, να φύγει ο Τσίπρας το συντομότερο, δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης.
Ήρθε η ώρα να τραβήξουμε μια γραμμή με το χθες. Επτά χρόνια κάποιοι πίστεψαν ότι ήταν η ευκαιρία να κλείσουμε τους λογαριασμούς με όσους δεν συμφωνούν μαζί τους, σημείωσε και προσέθεσε: 'Η τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας.
«Η κυβέρνηση υπονομεύει τους θεσμούς»
Για πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση, υπονόμευσε και υπονομεύει τους θεσμούς. Προτείνω ένα σχέδιο για το μέλλον και δεν αναλύω το παρελθόν. Κανείς δεν περισσεύει από τον αγών για ένα καλύτερο αύριο, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Καταθέτω τον οδικό χάρτη για το μέλλον. Προτείνω μια συμφωνία αλήθειας, ανάμεσα μας, για να πιστέψουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε τα καλύτερα, συμπλήρωσε και υπογράμμισε:
Σήμερα δίνουμε ένα τέλος στον φαύλο κύκλο του λαϊκισμού. Σας ζητώ να με αντιμετωπίσετε ως κάποιον που δουλεύει πολύ σκληρά για τα συμφέροντα των πολλών και όχι τα λίγα. Με συνέπεια για την ανάταση της χώρας.
«Χρειαζόμαστε όραμα για την μεταμνημονιακή εποχή»
Η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες του 2016, θυμίζει ρημαγμένη χώρα, η φορολογική επίθεση της κυβέρνησης οδηγεί σε ύφεση. Η κυβέρνηση πλήττει τους ίδιους και τους ίδιους. Η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται. Η ελληνική κοινωνία έχασε κάθε αίσθηση προσανατολισμού, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε:
Η Ελλάδα χρειάζεται αναγέννηση. Χρειαζόμαστε όραμα για την μεταμνημονιακή πολιτική. Να επιδιώκει την Αριστεία και την επιβράβευση, να δημιουργεί συλλογικά πρότυπα.
«Δουλειές για τους πολλούς και όχι για τους κολλητούς»
Μόνο η οικονομία της αγοράς μπορεί να δημιουργήσει πλούτο, δίκαια ανακατανομή του πλούτου. Η επιχειρηματική κοινότητα πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο, να επιστρέψουμε στις αξίες της ζωής, στην αξιοκρατία και στη διαφάνεια, στην εμπιστοσύνη στους θεσμούς, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε:
Οδικός χάρτης για την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η μείωση της ανεργίας θα έρθει από τον ιδιωτικό τομέα, με επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα και όχι από κρατικές προσλήψεις. Δουλειές για τους πολλούς και όχι για το κόμμα και τους κολλητούς, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης
«Καμία έκπτωση στην αξιοκρατία»
Στόχος θα είναι οι εξαγωγές να αγγίξουν το 40% του ΑΕΠ, από 30% που είναι σήμερα, χρειάζονται νέες πολιτικές, χρειάζεται επιχειρηματικότητα και ρίσκο. Μπορούν να δημιουργηθούν περισσότερες από 170 χιλιάδες θέσεις εργασίες. Να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ
Είπε πως χρειάζεται μια κυβέρνηση αποτελεσματική, ομοιογενής, «η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι η κυβέρνηση των καλύτερων», τόνισε και δεσμεύτηκε «δεν θα κάνω καμία έκπτωση στην αξιοκρατία». «Ως πρωθυπουργός δεν θα ανεχτώ καμία έλλειψη μεταρρυθμιστικού έργου. Θα εφαρμόσουμε πλήρως και εγκαίρως το μεταρρυθμιστικό πλαίσιο».
Θα θέσουμε νέο πλαίσιο με τους πιστωτές μας, θα προωθήσουμε μεταρρυθμιστικό πλαίσιο και θα περιορίσουμε την απαίτηση των πλεονασμάτων, από 3,5 σε 2%, ανέφερε αναλύοντας τον πρόγραμμα της ΝΔ και μίλησε για μείωση στη φορολογική πολιτική. Το σύστημα σήμερα έχει αποτύχει, υπάρχουν απώλειες εισόδων και φοροδιαφυγή πολλών δισ., ανέφερε.
«Μέτρα άμεσης μείωσης της φορολογίας, υπό την προϋπόθεση της μείωσης των πλεονασμάτων»
Η αύξηση των φόρων αποδείχτηκε κοινωνικά άδικη και αναποτελεσματική. Κανένας Έλληνας δεν μπορεί να υπερφορολογείται για να στηρίζεται ένα πελατειακό κράτος, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Εξήγγειλε μέτρα άμεσης μείωσης της φορολογίας, υπό την προϋπόθεση της μείωσης των πλεονασμάτων: Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε βάθος δύο ετών, 20% τον πρώτο χρόνο και 10% τον δεύτερο, στο 24% η φορολόγηση των επιχειρήσεων τον πρώτο χρόνιο, στο 20% τον δεύτερο. Στο 13% επανέρχεται ο φόρος για τα αγροτικά προϊόντα. Καταργείται ο φόρος των καυσίμων.
«Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά δεν θα δοθούν και οι προβλεπόμενες αυξήσεις»
Η ανάσα των 2 δισ. από τα πλεονάσματα και η διεύρυνση της φορολογικής βάσης θα μας βοηθήσουν να πάρουμε ανάσα. Χρειάζεται όμως να μην διαταραχτεί η δημοσιονομική ισορροπία, επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Σημείωσε ότι υπάρχει περιθώριο περικοπών, στο Δημόσιο, τονίζοντας όμως ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, μόνο αξιολογήσεις. Καταργούνται φορείς του Δημοσίου. Δεν θα γίνουν οι προβλεπόμενες αυξήσεις στους υπαλλήλους του Δημοσίου.
«Οι προτάσεις της ΝΔ είναι μετρημένες και απολύτως κοστολογημένες»
Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι θα υπάρξει 1,5 δισ. ευρώ εξοικονόμηση από τις στοχευμένες παρεμβάσεις του οικονομικού προγράμματος της ΝΔ τον πρώτο χρόνο.
Εξάλλου, έκανε λόγο για μείωση 50% στο τέλος της ΕΡΤ, ενώ είπε ότι η κρατική τηλεόραση πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί ως ένα όργανο προπαγάνδας.
Έκανε λόγο για εύλογα ερωτήματα σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή.
Τόνισε ότι οι προτάσεις της ΝΔ είναι μετρημένες και απολύτως κοστολογημένες.
«Αρκετά με τους λαϊκιστές που μικραίνουν τη χώρα μας», είπε και τόνισε: «Δεν έχουν το θάρρος να πληροφορήσουν τον ελληνικό λαό για τις ευθύνες που και αυτός πρέπει να αναλάβει. Ας τους δείξουμε την έξοδο, ας τους στείλουμε σπίτι τους να αναπνεύσουμε επιτέλους ελεύθερα».
«Παρεμβάσεις στις τράπεζες για τα κόκκινα δάνεια»
Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για παρεμβάσεις στις τράπεζες για να καθαρίσουν τα κόκκινα δάνεια, να ανακουφιστούν οι οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν και να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να έχουν δεύτερη ευκαιρία, όσες επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να σταθούν στα πόδια τους.
Είπε ότι θα προχωρήσουν και παρεμβάσεις σχετικά με τις προσαυξήσεις για χρέη στο Δημόσιο.
«Γενναία φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις με ίδια κεφάλαια»
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, επίσης, σε γενναία φορολογικά κίνητρα σε όσους επιχειρηματίες δραστηριοποιούνται με ίδια κεφάλαια και στη δημιουργία νομικού πλαισίου για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των επιχειρήσεων, και για χωροταξικό σχεδιασμό για να μην αμφισβητούνται εκτάσεις.
«Η μεταρρύθμιση του ίδιου του κράτους είναι η απαραίτητη μεταρρύθμιση για την υλοποίηση όλων των μεταρρυθμίσεων», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και προσέθεσε: Χρειαζόμαστε ένα κράτος που θα σέβεται τα χρήματα του πολίτη, ένα κράτος που θα αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό του με ευελιξία. Θα επιβάλλει παντού την ηλεκτρονική υπογραφή για να μπορούν οι πολίτες να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους από το σπίτι.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ



4 σχόλια

  1. κύριε - α ...Στο μονό που συμφωνώ με τον Τσίπρα ΕΙΝΑΙ ότι από το στόμα του ΚΟΥΛΉ του νεοφιλελεύθερου ΔΕΝ ακούστηκαν οι λέξεις ΑΝΕΡΓΟΣ--ΣΥΝΤΑΞΙΟΎΧΟΣ--ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΣ--ΜΙΣΘΟΣ--ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΆ--ΣΎΝΤΑΞΗ..

    Δεν ξέρω από που και ως που πιστεύουν μερικοί ότι είναι πρώτο κόμμα το κόμμα του
    νεοφιλελευθερισμού;;;;Είπε όμως το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί ΚΑΤΆ ΓΡΑΜΜΑ και θα χρειαστεί να πρόσθεση και άλλες παραμέτρους..τόσο ΚΟΥΛΗΣ!!!Ο ΚΟΥΛΗΣ...Ότι του έχουν εμπιστοσύνη οι ξένοι χμμμμμ ΚΑΛΟ είναι αυτό τώρα η ΚΑΚΌ;..

    Και για να τελειώνω αν μου έβαζαν ένα πιστόλι στο κεφάλι για να διάλεγα ΤΣΙΠΡΑ Η ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ
    ΘΑ ΔΙΆΛΕΓΑ 1.000% ΤΣΙΠΡΑ..Ο ΜΗΤΣΟΤΆΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΑΚΙΑΣ δεν θέλει να ακούει την λέξη ΚΡΑΤΟΣ--Δ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ--ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ---ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ--ΑΜΕΑ--ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ.. Δεν πάει να πιάσει δουλειά σε καμιά πολυεθνική λέω εγώ ;

    ΝΑ ΠΆΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΘΕΊ ...( να το αφήσεις όπως είναι Καψαμπέλη)

    Μπούτζουκας Τηλέμαχος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι θα δώσει κουπόνια σε όλους τους γονείς για να έχουν παιδικό σταθμό. Κουπόνι, Κυριάκο; Κουπόνι; Έχεις πάθει Σοβιετία και θα αυτοπυρποληθεί ο Άδωνις.

    Ο Κυριάκος δήλωσε επίσης ότι έχει απομυθοποιήσει την γλύκα της εξουσίας επειδή προέρχεται από πολιτική οικογένεια ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ... Και όλοι οι άλλοι της οικογένειας την έχουν απομυθοποιήσει γι αυτό και είναι καμιά 20αριά σε πόστα που πληρώνονται από το Δημόσιο.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΥ ΝΑ ΒΆΛΩ ΤΟ ΚΕΊΜΕΝΟ ΑΥΤΌ ;;; ΑΣ ΤΟ ΒΆΛΩ ΕΔΏ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΚΑΙ Ο κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ..

    Με προσέλαβαν στο MIT σαν χάκερ συστημάτων, που σήμαινε ότι έπρεπε να κάνω το σύστημα καλύτερο.... Εκείνη την εποχή χρησιμοποιούσα ένα λειτουργικό σύστημα που λεγόταν ITS (incompatible timesharing system), που είχε αναπτυχθεί από μια ομάδα χάκερ στο εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης...το να κάνεις χάκινκ είχε ένα πιο γενικό νόημα και σήμαινε βασικά το να είσαι εφευρετικός και να ξεπερνάς τα όρια του δυνατού...

    Το χάκινκ δεν περιοριζόταν μόνο στην βελτίωση ενός λειτουργικού συστήματος...
    Μπορούσες να κάνεις χάκινκ σε οποιοδήποτε μέσο, δε χρειαζόταν απαραίτητα να είναι υπολογιστές...

    Το χάκινκ σαν μια γενική έννοια είναι μια στάση απέναντι στη ζωή... Τι έχει πλάκα για σένα;
    Αν το να ανακαλύπτεις παιγνιωδώς έξυπνους τρόπους που θεωρούνταν αδύνατοι παλιά έχει πλάκα, τότε είσαι ένας χάκερ..

    Γύρω στο 1981, όταν οι δημοσιογράφοι έμαθαν για τους χακερ, τους παρεξήγησαν εντελώς και νόμιζαν ότι χακινκ σήμαινε να παραβιάζεις την ασφάλεια του συστήματος... Αυτό δεν είναι αλήθεια.... Πρώτα απ’ όλα υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνεις χάκινκ που δεν έχουν καθόλου να κάνουν με την ασφάλεια και δεύτερον, το να παραβιάζεις την ασφάλεια του συστήματος δεν είναι απαραίτητα χάκινκ.... Είναι μόνο αν το κάνεις κατά τρόπο παιγνιωδώς ευφυή...

    Η νοοτροπία ενός χάκερ δεν είναι περιορισμένη σ’ αυτήν του χάκερ λειτουργικών συστημάτων..

    Κάποιοι ισχυρίζονται ότι η φύση των χάκερ είναι πραγματικά ανεξάρτητη από το συγκεκριμένο μέσο με το οποίο εργάζονται.... Υπάρχουν άνθρωποι που εφαρμόζουν την αντίληψη αυτή και σε άλλα αντικείμενα, όπως είναι τα ηλεκτρονικά ή η μουσική....

    Στην πραγματικότητα μπορεί να βρει κανείς την κουλτούρα των χάκερ στα υψηλότερα επίπεδα της τέχνης και της επιστήμης... Οι χάκερ λειτουργικών συστημάτων αναγνωρίζουν αυτά τα συγγενή πνεύματα όπου υπάρχουν και ίσως να τους αποκαλούν επίσης χάκερ...

    Υπάρχει βέβαια και μια άλλη ομάδα ανθρώπων που αποκαλούν εμφανώς τους εαυτούς τους χάκερ, αλλά δεν είναι... Αυτοί είναι διάφοροι έφηβοι που παραβιάζουν συστήματα ασφαλείας υπολογιστών και τηλεφώνων..... Οι πραγματικοί χάκερ αποκαλούν αυτούς τους ανθρώπους κράκερ και δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση μ’ αυτούς...

    Δυστυχώς, πολλοί δημοσιογράφοι και συγγραφείς έχουν ξεγελαστεί και χρησιμοποιούν τον όρο χάκερ για να περιγράψουν τους κράκερ...χάκερ είναι εκείνοι που αναγνωρίζει σαν τέτοιους η κουλτούρα των χάκερ...

    Χρειαζόμαστε μια πιο ειδική έννοια του χάκερ, για να προσδιορίσουμε εκείνους που δρουν στη μετάβαση από ένα ακαδημαϊκά και θεσμικά δομημένο περιβάλλον νεωτερισμών στην εμφάνιση αυτοοργανωμένων δικτύων τα οποία υπερβαίνουν τον οργανωτικό έλεγχο...

    Μ’ αυτή την περιορισμένη έννοια η κουλτούρα των χάκερ αναφέρεται, κατά την άποψή μου, σ’ ένα σύνολο αξιών και πεποιθήσεων που αναδείχθηκαν από τα δίκτυα των προγραμματιστών ηλεκτρονικών υπολογιστών οι οποίοι αλληλεπιδρούσαν on-line συνεργαζόμενοι σε αυτό-προσδιοριζόμενα σχέδια δημιουργικού προγραμματισμού...

    Χάκερ δεν σημαίνει αυτό που υπάρχει σαν προκατάληψη από τα media... Ότι δεν είναι απαραίτητα όποιος κάνει defacement, ή όποιος παραβιάζει τα συστήματα ασφαλείας κάποιας τράπεζας και σίγουρα όχι όποιος μπορεί να πυροδοτήσει πυρηνικές κεφαλές μέσω τηλεφώνου..

    Αντίθετα το να έχει κανείς πάθος με κάτι, να το ψάχνει και να το εξελίσσει πειραματιζόμενος δημιουργικά πάνω σ’ αυτό ή ακόμα καλύτερα παίζοντας, κόβοντας και ράβοντάς το, προς δική του τέρψη και ικανοποίηση μάλλον φαίνεται πιο ενδιαφέρον ορισμός.... Ή όπως μας είπε και κάποιος φίλος, (χάκινγκ είναι να παίζεις με τους κανόνες)... στην προκειμένη περίπτωση τους κανόνες της μηχανής..[ii].

    Η τάξη των χάκερ έχει μια αμφίθυμη σχέση με την εκπαίδευση...
    Οι χάκερ επιθυμούν τη γνώση, όχι την εκπαίδευση...
    Ο χάκερ γεννιέται μέσα από την ελευθερία της γνώσης καθ’ εαυτήν και αφ’ αυτής...Αυτό τον φέρνει σε μια ανταγωνιστική σχέση με την προσπάθεια που κάνει η κεφαλαιοκρατική τάξη για να καταστήσει την εκπαίδευση μια εισαγωγή στην έμμισθη σκλαβιά...

    Uros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν θέλουμε όμως να εστιάσουμε εδώ στο αν το εκπαιδευτικό σύστημα, σε όλες του τις βαθμίδες, βγάζει λειτουργικά αναλφάβητους.... Ούτε στο ότι όσοι και όσες πειθαρχούν και το ακολουθούν όχι μόνο καταλήγουν με λειψές γνώσεις αλλά και με πτυχία που το μόνο που επιβεβαιώνουν είναι την μελλοντική ανεργία τους.....

    Αυτό που μας φαίνεται ενδιαφέρον και θα μπορούσε να αφορά ένα γνωσιολογικό κίνημα, είναι ότι οι χάκερ σαν γνήσια τέκνα του νέου τεχνολογικού παραδείγματος, στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν τον κόσμο αυτών των μηχανών, να μάθουν γι’ αυτές, να τις καταλάβουν και να τις χρησιμοποιήσουν, μετασχημάτισαν και στην ουσία επανεφηύραν την εκπαιδευτική διαδικασία.... Με κέντρο εκείνο που όρισαν αυτοί, με βάση τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους.

    Εκεί που το εκπαιδευτικό σύστημα σκοτώνει οποιαδήποτε επιθυμία για γνώση, αλλοτριώνει τα μυαλά και αλέθει τη δημιουργικότητα των μαθητευόμενών του, ενώ ταυτόχρονα συνδέεται όλο και περισσότερο, όλο και πιο αποκλειστικά με την αυριανή εργασία τους, δημιούργησαν, συνειδητά ή όχι δεν έχει σημασία, μια νέα διαδικασία....

    Η οποία, σαν άξονές της δεν είχε καταναγκασμούς, πειθαρχήσεις και διακρίσεις του παλιού εκπαιδευτικού[v], αλλά είχε τη συνεργασία, το κοινό ενδιαφέρον για γνώση, τη λογική του μοιράσματος και τη δημιουργία και στήριξη κοινοτήτων...

    Ηλεκτρονικών και διαδικτυακών, ως επί το πλείστον, κοινοτήτων, με τα όποια θετικά και αρνητικά μπορεί να υπάρχουν σ’ αυτό...

    Οι χάκερ μαθαίνουν όσα χρειάζονται έξω από οποιαδήποτε επίσημη διαδικασία εκπαίδευσης, μαθαίνουν από το διαδίκτυο, δηλαδή ο ένας απ’ τον άλλο... Και μαθαίνουν παίζοντας, δοκιμάζοντας και ανταλλάσσοντας. Με κίνητρο πάντα την προσωπική τους επιθυμία, την περιέργεια και την ανάγκη για γνώση[vi].

    Τη στιγμή που το εκπαιδευτικό σύστημα καταρρέει, ένα γνωσιολογικό κίνημα, το οποίο θέλει να ορίζει τι θα μαθαίνει και με ποιους όρους, μπορεί να αναγνωρίσει σαν ένα πετυχημένο παράδειγμα τους τρόπους που λειτουργούν αυτές οι κοινότητες...

    Το ενδιαφέρον με το χάκινγκ είναι το πώς βρίσκει ή φτιάχνει κανείς το δρόμο που θέλει, μέσα στην κυριαρχία της μηχανής.... Σίγουρα από μόνο του δε φτάνει για να γίνει ριζοσπαστικό, αλλά αυτή η διαδικασία έχει αξία όχι μόνο για το κομμάτι της εκπαίδευσης που αναφέραμε, αλλά και γιατί γεννάει νέους τρόπους παρέμβασης και κίνησης μέσα στα διάφορα δίκτυα, και νέες φιγούρες χρηστών, που δεν μπορούμε να φανταστούμε πώς θα εξελιχθούν....

    Μπορούμε ειδικά στη φάση της αλλαγής που βρισκόμαστε, να διαβάσουμε κάποια από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, όπως για παράδειγμα αυτά που αφορούν στην επικοινωνία μέσω της μηχανής, στην αξία ή όχι της φυσικής παρουσίας ή στη νέα έννοια του «σχετίζεσθαι» κλπ., αλλά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την πολυπλοκότητα με την οποία μεταβάλλονται αυτά τα χαρακτηριστικά. Από αυτήν την άποψη, έχει μια αξία να εξετάζουμε που χωράνε τέτοιοι τρόποι στο δικό μας πεδίο δράσης αλλά και πού αξίζει να δημιουργούμε γέφυρες αλληλεπίδρασης με τους «αυτόχθονες» του νέου παραδείγματος

    Defacement είναι : το να μπαίνει κανείς σε μια ιστοσελίδα και να της αλλάζει την οπτική της εμφάνιση ή να πετάει μέσα ένα μήνυμα που το βλέπει όποιος την επισκέπτεται ή ακόμα και μια άλλη ιστοσελίδα, προφανώς χωρίς τη συναίνεση του διαχειριστή της σελίδας...

    Αυτό που μας φαίνεται επίσης ενδιαφέρον είναι ότι σε διάφορους ορισμούς για το τι είναι χάκερ, μπαίνουν ορισμένα ηθικού τύπου κριτήρια τα οποία, ορισμένες φορές, έχουν πολύ λεπτά όρια μεταξύ τους....

    Όπως για παράδειγμα το ότι δεν είναι χάκερ κάποιος που φτιάχνει κακόβουλο λογισμικό, ή ότι δεν είναι χάκερ κάποιος που σπάει το Photoshop και το διανέμει δωρεάν στο internet για να μην χρειαστεί να το αγοράσει όποιος το χρειάζεται.... Κι ότι τέτοιοι τύποι παρά την «τεχνική τους κατάρτιση» δεν αναγνωρίζονται σαν χάκερ από τις κοινότητες αυτών και ονομάζονται ΚΡΑΚΕΡ ,,, Αυτό βέβαια μπορεί να σηκώνει αρκετή συζήτηση.


    Uros

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση