GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Χρειάζεται να προλαβαίνουμε τις συγκρούσεις και όχι να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά - ΒΙΝΤΕΟ

Στη σημερινή συζήτηση για την Παιδεία «εκφράστηκαν δύο διαφορετικές οπτικές για την Παιδεία, όπως έχουμε και για την οικονομία, αποτυπώ...


Στη σημερινή συζήτηση για την Παιδεία «εκφράστηκαν δύο διαφορετικές οπτικές για την Παιδεία, όπως έχουμε και για την οικονομία, αποτυπώθηκαν οι απόψεις και οι θέσεις από την πλευρά εκπροσώπησης δύο διαφορετικών κόσμων: Από τη μία ο δημόσιος χώρος και η υπεράσπισή του, από την άλλη ο κόσμος της αγοράς».
Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αποτιμώντας τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, κατά την τριτολογία του, κλείνοντας τη διαδικασία.
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι παρότι κατατίθενται απόψεις με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, τα θέματα Παιδείας απαιτούν διεξοδικό διάλογο και προσπάθεια σύνθεσης. Όπως ανέφερε, προϋποθέσεις για τον διάλογο είναι, πρώτον, καθαρές θέσεις όχι διαστρέβλωση, δεύτερον, να μην αποχωρούμε από τον διάλογο και, τρίτον, να μη λειτουργούμε με μία λογική ότι θα κατεδαφίσουμε τα πάντα. «Σας αδικεί η λογική ότι θα τα γκρεμίσετε όλα», υπογράμμισε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Χρειαζόμαστε πνευματική ενότητα και χρειάζεται να προλαβαίνουμε τις συγκρούσεις και όχι να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά μελλοντικών συγκρούσεων» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.


2 σχόλια

  1. Με τέτοιες δηλώσεις, πιστεύω και αντιλήψεις, ποιος μπορεί να γίνει πιστευτός και αποδεκτός ότι…δεν είναι ‘’ψυχάκιας’’?
    ΤΟ ''ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ'' ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ !

    Τσίπρας: Μόνο πολιτικοί απατεώνες ή οικονομικοί δολοφόνοι υποστηρίζουν το μνημόνιο
    H κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μνημονιακή και σκοπό έχει να επιβάλει τους όρους που θέτουν οι δανειστές μας.
    @«Μονόδρομο προς την κόλαση» χαρακτήρισε το μνημόνιο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος να λέει ότι πέτυχε αυτή η συνταγή, σε δηλώσεις που έκανε στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

    @«Δε υπάρχει νομίζω κανένας σοβαρός άνθρωπος σε αυτή τη χώρα παρά μονάχα κάποιοι πολιτικοί
    ------------------------------------------------------------------------------
    απατεώνες ή οικονομικοί δολοφόνοι, ενδεχομένως, κάποιοι οι οποίοι έχουν συγκεκριμένα
    ---------------------------------------------------------------------------------------
    συμφέροντα -εννοώ- που να λέει ότι δεν απέτυχε αυτή η συνταγή», είπε ο κ. Τσίπρας.
    ------------------------------------------------------------------------------
    @Επίσης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μνημονιακή και σκοπό έχει να επιβάλλει τους όρους που θέτουν οι δανειστές μας, ενώ σημείωσε ότι ένας από τους στόχους μακροημέρευσης αυτής της κυβέρνησης είναι οι διαδικασίες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι τον ελληνικό λαό δεν τον αφορούν όλα αυτά.

    @Παράλληλα, αναφέρθηκε στην εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση. «Αν υπήρχε μία αριστερή κυβέρνηση, στο δίλημμα: μισθοί ή υποχρεώσεις στους δανειστές, θα επέλεγε την καταβολή των μισθών», είπε χαρακτηριστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας όταν ήταν ‘’αντάρτης’’ για τα αεροδρόμια και τη Fraport και όλο το ξεπούλημα, πριν‘’γίνει’’’ πρωθυπουργός…
    =======================================
    Τι να μας πουν τώρα οι διάφοροι ‘’Πιτσιόρλες’’, αφού αντι σιωπής ,προτιμούν το θράσος.
    -Ποιο ‘’πρόγραμμα’’ ΣΥΡΙΖΑ …ΕΚΤΕΛΟΥΝ? ΠΟΙΟΥ ΕΤΟΥΣ?, ποιας περιόδου? ποιας ημερίδας? ποιας σκοπιμότητας? ποιας άγνοιας? ποιας μπουρδολογίας? και τέλος ο λαός λέει: ‘’Η ντροπή δεν έχει και χαράς τον ..ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΑΣΕ!!!
    -Ποια λέτε? Αυτά που λέγατε ΠΡΙΝ πάτε ..Αμερική?
    -Αυτά που λέγατε το 2010? Το 2011? Το 2012? ….
    -Αυτά που λέγατε στο εσωτερικό, ή αυτά που λέγατε στο εξωτερικό?
    -Αυτά που λέγατε στο δεκαπενταμελές?
    -Αυτά που εξαπατούσατε, ή αυτά που δεν ξέρατε τι σας γίνεται?
    -Αυτά πριν γίνετε εκατομμυριούχοι ή αυτά που αυτά που ‘’ΞΕΧΑΣΑΤΕ»» να δηλώσετε?

    -Αυτά τα 400 ΑΚΙΝΗΤΑ των 36 ..σωτήρων μας , ή εκείνα που έγιναν αιτία να ‘’ΔΙΩΧΘΕΙ’’ ο ΕΝΤΙΜΟΣ Νικολούδης?
    Παράδειγμα!
    «Προσγείωση στο αεροδρόμιο Κέρκυρας. Το ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζει το ξεπούλημα του σε ιδιώτες.

    * 25 Μάη τους χαλάμε τα σχέδια».

    *Έγραφε στις 5 Μαΐου 2014 ο Αλέξης Τσίπρας στο Twitter για το «ξεπούλημα» των περιφερειακών αεροδρομίων με αφορμή την επίσκεψη του στο νησί της Κέρκυρας.

    *Στις 30 Νοεμβρίου 2014 σε ομιλία του στα Γιάννενα είχε πει: «Αναρωτιόμαστε: τι όφελος μπορεί να έχει για την ανάπτυξη του τόπου η ιδιωτικοποίηση του αεροδρόμιου στο Άκτιο; Ή το να μην υλοποιούνται μέχρι σήμερα τα αναγκαία έργα αναβάθμισης στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων; Η απάντηση είναι: κανένα όφελος. *Πουλάνε ό,τι βρουν μπροστά τους και εγκαταλείπουν ότι δεν μπορούν να πουλήσουν».

    *Στις 13 Δεκεμβρίου 2014 σε ομιλία του στο Ηράκλειο Κρήτης είχε πει: «Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Αεροδρόμιου στα Χανιά. Είναι προφανές πόσο σημαντικό είναι για την επικοινωνία της Κρήτης με την Ελλάδα και τον κόσμο. Αλλά το ΤΑΙΠΕΔ το ξεπουλάει, για να μετατραπεί σε κερδοφόρο μαγαζί. Και έτσι, ένα κομμάτι από το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον, μετατρέπεται σε ιδιωτικό κέρδος».

    *Στις 20 Φεβρουαρίου 2015, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το τίμημα που πρόσφερε η Fraport «δίκαιο». «Αλλά τα αεροδρόμια είναι μέρος της τουριστικής μας βιομηχανίας. Έτσι η Ελλάδα βγάζει τα προς το ζην της. Είναι κάτι που πρέπει επίσης να εξετάσουμε.

    Αυτό που βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν ιδιωτικοποίηση αλλά αχαλίνωτο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας σε φίλους του συστήματος», έλεγε στο περιοδικό Στερ.
    ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΨΕΥΤΗΣ???????
    Ν Βράχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση