GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουτσούμπας: Κάθε ευρώ που μπαίνει στο ταμείο πηγαίνει πρώτα στους δανειστές

Η φοροαφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, καθώς κυρίως τους έμμεσους φόρους πληρώνει η λαϊκή οικογένεια, η μείωση συντάξεων και άλλα αντιλ...


Η φοροαφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων, καθώς κυρίως τους έμμεσους φόρους πληρώνει η λαϊκή οικογένεια, η μείωση συντάξεων και άλλα αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχιστούν και υπεύθυνο γι' αυτό δεν είναι μόνο το μνημόνιο, αλλά και η πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί στα τάρταρα τον ελληνικό λαό, επισήμανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

"Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν εντολή να κάνουν την βρώμικη δουλειά, (να υλοποιήσουν) ότι δεν έκαναν οι προηγούμενοι" πρόσθεσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι "ο ελληνικός λαός πρέπει να ανασκουμπωθεί".

Χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ "αισχρό και βάρβαρο φόρο", και πρόσθεσε ότι δεν βελτιώνεται, αλλά μόνο καταργείται.

Σε ότι αφορά τον ΦΠΑ, πρότεινε την κατάργησή του σε είδη πλατιάς κατανάλωσης και υπενθύμισε ότι ενώ το ΚΚΕ είχε προτείνει, καταθέτοντας σχετική πρόταση νόμου "μηδενικό φόρο σε 20 είδη καθημερινότητας", εντούτοις τόσο αυτή η πρόταση, όσο και άλλες που έχει καταθέσει το ΚΚΕ, "ελάχιστες εκ των οποίων έρχονται στην βουλή, καθώς η κυβέρνηση τις κρατά στα συρτάρια", καταψηφίστηκε "από τους 153 της κυβερνητικής πλειοψηφίας".

Ενόψει της παρουσίας του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το μήνυμα του κ. Τσίπρα "επί της ουσίας θα είναι τίποτα".

Υπενθύμισε ότι από διάφορους πρωθυπουργούς έχουν ακουστεί στην ΔΕΘ υποσχέσεις και μηνύματα που δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ και πρόσθεσε "ο κ. Τσίπρας έχει πάρει τα μαθήματά του, έχει περάσει τις εξετάσεις, από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, γι' αυτό και τον στηρίζει το κεφάλαιο".

Αναφορικά με την δέσμευση του πρωθυπουργού χθες για την διοχέτευση των 246 εκ ευρώ από την δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών, σε πολιτικές για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι πρόκειται για "μέγιστη κοροιδία", καθώς καταρχήν "σε συνθήκες επιτήρησης και μνημονίου και ο κ. Τσίπρας το έχει υπογράψει αυτό, κάθε ευρώ που μπαίνει στο δημόσιο ταμείο πηγαίνει πρώτα στους δανειστές".

"Και μια απλή διαίρεση να κάνει κανείς, αν υποθέσουμε ότι αυτά τα χρήματα διοχετευθούν στο 1.500.000 των ανέργων, αντιστοιχούν 100-150 ευρώ στον καθένα, εδώ υπάρχουν οικογένειες μακροχρόνια ανέργων με καθημερινά μεγάλα προβλήματα" πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση αν ήθελε να στηρίξει τους συνταξιούχους έπρεπε να αυξήσει τις συντάξεις και επισήμανε ότι οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί απώλειες ύψους 2,4 δισ ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση που διαμορφώνεται στο τηλεοπτικό τοπίο, μετά την δημοπράτηση των 4 αδειών, είπε ότι οι άνεργοι από τον χώρο αυτό θα προστεθούν στους ήδη άνεργους και υπογράμμισε ότι πρέπει να εξασφαλιστούν τα δεδουλευμένα, οι αποζημιώσεις και οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στα Ταμεία τους.

"Θα παλέψουμε να μην κλείσει κανένα κανάλι, να δοθεί λύση στα προβλήματα των εργαζομένων, να απορροφηθούν από τα νέα σχήματα" πρόσθεσε.

Ερωτηθεις να παραβιάστηκε το Σύνταγμα με τον διαγωνισμό αυτό, είπε ότι "αυτό που παραβιάστηκε ήταν η στοιχειώδης νοημοσύνη του ελληνικού λαού, η κατάσταση είναι χειρότερη για τους εργαζόμενους, έγινε "αναδιανομή της πίτας", ενώ δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή ή ουσιαστική βελτίωση της ενημέρωσης του λαού".

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στόχευε και στην δημιουργία "πιο φιλικού πολιτικού περιβάλλοντος γι' αυτήν".

"Πίσω από την φιλολογία και την προπαγάνδα της κυβέρνησης ο λαός ελληνικός λαός πρέπει να αξιοποιήσει την πείρα του και βάσει αυτής να δει την κατάσταση και να συζητήσει και εδώ το ΚΚΕ δηλώνει "παρών" ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών, είπε ότι επί δύο χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δικαιολογήσει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και αυτό "ως ένα βαθμό περνά", καθώς, μεταξύ άλλων, "η αξιωματική αντπολίτευση που κινείται στην ίδια λογική με την κυβέρνηση δεν έχει αποκτήσει την εμπιστοσύνη του κόσμου κι ούτε πρόκειται", ενώ, επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση έχουν την στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου και της ΕΕ.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ήδη αναζητά στηρίγματα, όπως στον κ. Κουβέλη ή σε πρόσωπα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ πρόσθεσε ότι ο κ. Λεβέντης "παίζει τον ρόλο του "λαγού" γι' αυτό και εμφανίστηκε στο κοινοβούλιο, μένει να δούμε το αν θα μπει στην κυβέρνηση, αλλά αυτό εξαρτάται και από άλλα πράγματα"

Τέλος, στην εισαγωγική της εκπομπής δημοσιογραφική παρατήρηση για "γνήσια αριστερά", ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι "στην εκπομπή φιλοξενείται το ΚΚΕ", επισημαίνοντας στην συνέχεια ότι "από την αριστερά και διάφορες αριστερές, έχει δεινοπαθήσει ο ελληνικός λαός και άλλοι λαοί του κόσμου", ενώ ερωτηθείς αν ο κ. Τσίπρας προέρχεται από το ΚΚΕ, είπε ότι "δεν ήταν στο ΚΚΕ, σε συνεντεύξεις του, έχω δει ότι, ως μαθητής, ήταν για μια διετία στην ΚΝΕ".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση