GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια μαμά-κούκλα μαθαίνει τη ζωή σε ορφανό κοάλα

Μια χνουδωτή κούκλα θεωρεί ως μαμά του ένα μωρό κοάλα. Το 9 μηνών μωρό έχασε πρόσφατα τη μαμά του, που τη χτύπησε αυτοκίνητο στο Κουίνσ...


Μια χνουδωτή κούκλα θεωρεί ως μαμά του ένα μωρό κοάλα. Το 9 μηνών μωρό έχασε πρόσφατα τη μαμά του, που τη χτύπησε αυτοκίνητο στο Κουίνσλαντ, στην ανατολική Αυστραλία.
Τη στιγμή του δυστυχήματος το μωρό ήταν γατζωμένο στην πλάτη της μητέρας και εκτοξεύτηκε σε απόσταση 20 μέτρων. Όταν το βρήκαν οι άνuρωποι που το έσωσαν, δεχόταν ήδη επίθεση από κοράκια.
Σοκαρισμένο το μωρό, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Άγριων Ζώων, το οποίο ανήκει στην οικογένεια του Στιβ Ίργουιν, του πασίγνωστου "κροκοδειλάκια" που σκοτώθηκε πριν από μια δεκαετία.
Εκεί, οι κτηνίατροι που το ανέλαβαν του έφεραν μια χνουδωτή κούκλα κοάλα και το μωρό, χάρη σε αυτήν, άρχισε ξεπερνά τα προβλήματά του και μαθαίνει πώς να είναι ανεξάρτητο. Ο μικρός Σέιν, όπως τον ονόμασαν, γατζώνεται πάνω της όπως θα έκανε και αν ήταν με τη μητέρα του. "Ο Σέιν δεν τραυματίστηκε στο δυστύχημα. Όμως πρέπει να αντιμετωπίσει την απώλεια της μητέρας και να πάρει πολύτιμα μαθήματα για να μπορέσει να ζήσει ανεξάρτητος στην άγρια φύση", είπε η διευθύντρια του ιδρύματος, Ρόζι Μπουθ.
Το Νοσοκομείο Αγρίων Ζώων νοσηλεύει κάθε μήνα 70-80 κοάλα. Τα μαρσιποφόρα αυτά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από την κλιματική αλλαγή, το φυσικό τους περιβάλλον χάνεται σταδιακά ενώ πέφτουν επίσης θύματα σκύλων και αυτοκινήτων. Όταν έφτασαν οι πρώτοι Βρετανοί άποικοι στην Αυστραλία, το 1788, ο πληθυσμός των κοάλα ξεπερνούσε τα 10 εκατομμύρια. Καθώς συνήθως ζουν κρεμασμένα σε κλαδιά δέντρων, είναι δύσκολο να καταγραφεί ο ακριβής αριθμός τους όμως υπολογίζεται ότι το 2012 υπήρχαν στη χώρα περίπου 330.000 κοάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση