GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τραμπ: Όποιος ζει παράνομα στις ΗΠΑ θα απελαθεί αν εκλεγώ

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε στην ομιλία του με κεντρικό θέμα το μεταναστευτικό ότι όποιος ζει παράνομα στην Αμερική θα απελαθεί στην περί...


Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε στην ομιλία του με κεντρικό θέμα το μεταναστευτικό ότι όποιος ζει παράνομα στην Αμερική θα απελαθεί στην περίπτωση που ο ίδιος εκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ.

Η δήλωση αυτή του Τραμπ σηματοδοτεί την επιστροφή του στις αρχικές θέσεις που εξέφραζε για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού στις ΗΠΑ, μετά τις δηλώσεις που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα αφήνοντας να εννοηθεί ότι είχε τη διάθεση να είναι περισσότερο “ελαστικός” στις τοποθετήσεις του. 

Σκληρή στάση

Στη χθεσινή ομιλία του, που πραγματοποιήθηκε στην πολιτεία της Αριζόνας, τήρησε σκληρή στάση έναντι των 11 εκατ. μεταναστών που ζουν παράνομα στις ΗΠΑ, σβήνοντας τις ελπίδες μιας πιο μετριοπαθούς στάσης που είχαν καλλιεργήσει οι δηλώσεις του.

Υιοθετώντας το σκληρό τόνο που χαρακτηρίζει την προσωπικότητά του, ο Τραμπ ξεκαθάρισε ότι όσοι ζουν παράνομα στις ΗΠΑ έχουν “μόνο μία επιλογή” στην περίπτωση της εκλογής του στην προεδρία: “Να επιστρέψουν στις πατρίδες τους κι από εκεί να αιτηθούν την είσοδό τους και πάλι στη χώρα,” δήλωσε.

Ο Τραμπ δεν παρέλειψε ν' αναφερθεί και στο ζήτημα της κατασκευής του τείχους στα σύνορα, υποστηρίζοντας ότι το Μεξικό θα πληρώσει για την κατασκευή του τείχους. Ο ίδιος μίλησε λίγες ώρες μετά αφότου ο Μεξικανός πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο είχε δηλώσει προσωπικά στον ίδιο ότι το Μεξικό δεν πρόκειται να πληρώσει το οικονομικό κόστος του τείχους.

Από την πλευρά του, ο Τραμπ δήλωσε στην κοινή συνέντευξή του με τον Μεξικανό πρόεδρο ότι δε συζήτησαν για το ποιος θα καλύψει το οικονομικό κόστος. Ο Πένα Νιέρο παρέμεινε σιωπηλός για το ζήτημα αυτό στη διάρκεια της συνέντευξης, ενώ αργότερα ανέφερε στο Twitter ότι ο ίδιος έθεσε το θέμα. “Στην αρχή της συζήτησής μας με τον Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισα ότι το Μεξικό δε θα πληρώσει για το τείχος,” ανέφερε ο Πένια Νιέτο, στην ανάρτησή του, στο Twitter. 

Τα μέτρα...

Σε προεκλογικό επίπεδο, γίνεται φανερό ότι η σκλήρυνση των θέσεων του Τραμπ περιορίζει την πολιτική προσπάθεια των προηγούμενων ημερών, αναφορικά με τη διείσδυσή του στους ψηφοφόρους των μειονοτήτων και των μεταναστευτικών ομάδων, αλλά και προς τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους των Ρεπουμπλικάνων, που εκτιμούν ότι είναι πρακτικά αδύνατη η απέλαση όλων των παράνομων μεταναστών από τις ΗΠΑ.

Στην ομιλία του, ο Τραμπ κατέστησε σαφές ότι η άμεση προτεραιότητά του εντοπίζεται στην απέλαση όσων μεταναστών έχουν διαπράξει σοβαρά αδικήματα και ζουν παράνομα στις ΗΠΑ χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα.

“Σχετικά με την εφαρμογή του νόμου, θα θέσουμε προτεραιότητες. Οποιοσδήποτε βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ θα είναι αντιμέτωπος με την απέλαση. Αυτό ακριβώς σημαίνει να έχουμε μία χώρα,” δήλωσε παράλληλα, εξαγγέλλοντας και την κατάρτιση επιτροπής η οποία θα μελετήσει τις περιοχές ή τις χώρες από τις οποίες θ' απαγορευτεί η μετανάστευση προς τις ΗΠΑ. Τόνισε ότι η Συρία και η Λιβύη, θα έχουν την πρώτη θέση στη λίστα απαγόρευσης που θα καταρτιστεί. Η δήλωσή του, αυτή υποστηρίζει την αρχική εξαγγελία του για την απαγόρευση της εισόδου μουσουλμάνων από συγκεκριμένες χώρες στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ εξήγγειλε και την οργάνωση “ειδικής υπηρεσίας απελάσεων” η οποία θα εντοπίζει τους νομικά διωκόμενους που θα οδηγούνται σε απέλαση. Παράλληλα, εξήγγειλε τον τριπλασιασμό του αριθμού των ομοσπονδιακών υπαλλήλων στις υπηρεσίες απέλασης, αλλά και την αύξηση του αριθμού των σταθμών συνοριακής επιτήρησης. 

 Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση