Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

  Ο Μητσοτάκης στο CNBC: Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε - ΒΙΝΤΕΟ


  Η αριστερή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε την ελληνική οικονομία δύο χρόνια πίσω, δήλωσε στο CNBC ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για πρόωρες εκλογές.

  «Είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε τις εκλογές και είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε», είπε ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  «Πρέπει να τονίσουμε ότι η Ελλάδα, το 2014, βρίσκονταν στην πραγματικότητα στη διαδικασία εξόδου από μια πολύ βαθιά ύφεση. Ως αποτέλεσμα των πολιτικών της νυν κυβέρνησης, βασικά χάσαμε δυο χρόνια. Είχαμε μια ύφεση το 2015, ύφεση το 2016 και ελπίζουμε πως θα έχουμε μια ήπια ανάκαμψη το 2017», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

  Κατά τον ίδιο, «το πρόβλημα είναι πως αυτή η κυβέρνηση εφαρμόζει τις λάθος πολιτικές, εφαρμόζει το λάθος δημοσιονομικό μείγμα, υπερφορολογεί την παραγωγική οικονομία και δεν έχει εμπλακεί σε ουσιαστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα προσελκύσουν ξένες επενδύσεις. Άρα, όσο και αν θα ήθελα να πιστέψω πως η οικονομία θα ανακάμψει, έχω σοβαρές αμφιβολίες πως αυτό θα συμβεί με αυτού του είδους τις πολιτικές».

  Επαναφέροντας την επιδίωξή του για κάλπες, ο αρχηγός της ΝΔ είπε «πιστεύω πως έχουμε την πλήρη ικανότητα να κερδίσουμε αυτές τις εκλογές –αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι δημοσκοπήσεις- και αν αυτό συμβεί, η Ελλάδα θα έχει μια ικανή κυβέρνηση που τάσσεται υπέρ των μεταρρυθμίσεων και νομίζω πως αυτή η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και θα είναι σε θέση να εφαρμόσει πολιτικές που θα απελευθερώσουν την πραγματική δυναμική ανάπτυξης της οικονομίας».

  «Δεν μπορώ να αναγκάσω να γίνουν εκλογές, όμως είμαι αισιόδοξος για τις μεσομακροπρόθεσμες προοπτικές αυτής της χώρας», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

  Δείτε το απόσπασμα:

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Ο Μητσοτάκης στο CNBC: Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε - ΒΙΝΤΕΟ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr