ΔΗΜΟΦΙΛΗ

PRESS-GR

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 15ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Η Κίνα επικύρωσε τη συμφωνία του Παρισιού COP21 για την κλιματική αλλαγή

Share it:

Η Κίνα, κύριος ρυπαντής του πλανήτη, επικύρωσε σήμερα την παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα που συνήφθη στις 12 Δεκεμβρίου στο Παρίσι στο τέλος της 21ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή (COP21), μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, ενώ οι ΗΠΑ αναμένεται να ακολουθήσουν εντός της ημέρας.

Το ανώτερο νομοθετικό όργανο του κομμουνιστικού καθεστώτος ψήφισε «την πρόταση για να επικυρωθεί» αυτή η ιστορική συνθήκη, η οποία έχει στόχο να περιορίσει την άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη κάτω από το κρίσιμο όριο των 2, ακόμη και του 1,5 βαθμού Κελσίου σε σχέση με τα επίπεδα πριν από τη βιομηχανική εποχή, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Η συμφωνία του Παρισιού, που υιοθετήθηκε τον Δεκέμβριο, υπογράφηκε επισήμως από 175 χώρες τον Απρίλιο στη Νέα Υόρκη, όμως κάθε χώρα οφείλει στη συνέχεια να επικυρώσει το κείμενο σύμφωνα με τις δικές της διαδικασίες (ψήφος του κοινοβουλίου, διάταγμα κλπ.).

Τουλάχιστον 55 χώρες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 55% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, υπεύθυνο για την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη, πρέπει να επικυρώσουν τη συμφωνία ώστε αυτή να τεθεί σε ισχύ όπως προβλέπεται από το 2020. Στο στάδιο αυτό, μόνο 23 χώρες έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία: κυρίως μικρά νησιωτικά κράτη, τα οποία είναι τα πιο εκτεθειμένα στις επιπτώσεις από την άνοδο της θερμοκρασίας, αλλά δεν αντιπροσωπεύουν παρά ένα απειροελάχιστο τμήμα των εκπομπών.

Η Ουάσινγκτον πρόκειται να ακολουθήσει το Πεκίνο: ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πρόκειται να μεταβεί σήμερα στην Χανγκτζόου (ανατολική Κίνα) για μια σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20), στο περιθώριο της οποίας ενδέχεται να ανακοινώσει, μαζί με τον ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, την επικύρωση της συμφωνίας του Παρισιού, της οποίας υπήρξε ένας από τους κύριους αρχιτέκτονες.

Με την επικύρωση από την Κίνα και τις ΗΠΑ, θα έχει διανυθεί ένα τεράστιο μέρος του δρόμου που απομένει: οι δύο κύριες οικονομίες του πλανήτη είναι μαζί υπεύθυνες για περισσότερο από το 40% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η Κίνα, η οποία εξακολουθεί να παράγει το 70% του ηλεκτρικού της από άνθρακα, παράγει περίπου το 24% των παγκόσμιων εκπόμπών διοξειδίου του άνθρακα.

Share it:

Πλανήτης Γη

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση