Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

  Doodle: 18α γενέθλια για τη Google που ξεκίνησε ως Pagerank


  Doodle για τα 18α γενέθλιά της δημιούργησε σήμερα η Google. Η Google έχει γιορτάσει τα γενέθλιά της στις 8,7,26 Σεπτεμβρίου από το 2006. Ωστόσο καθιερώθηκε στη συνέχεια να εορτάζονται στις 27 Σεπτεμβρίου.
   
  Στο doodle η Google παρουσιάζει στην επιφάνεια αναζήτησης ένα "G", αρχικό γράμμα της Google, το οποίο φουσκώνει ένα μπαλόνι το οποίο σχηματίζει ολόκληρο το όνομά της.

  Οι ιδρυτές της Google, Larry Page και Sergey Brin

  H Google ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιανουάριο του 199 όταν ο Larry Page και ο Sergey Brin κατά τη διάρκεια του δικτατορικού τους, εκπόνησαν έρευνα σχετική με τις μηχανές αναζήτησης. Τα αποτελέσματα αυτά θα οδηγούσαν στη δημιουργία της Google
   
  Πριν από τη Google οι συμβατικές μηχανές αναζήτησης κατέτασσαν τα αποτελέσματα ανάλογα με το πόσες φορές εμφανιζόταν στη σελίδα, γεγονός που εκμεταλλευόταν ο καθένας παρουσιάζοντας συχνά άσχετο ή άχρηστο περιεχόμενο, επαναλαμβάνοντας λέξεις κλειδιά, έτσι ώστε να βρίσκεται σε υψηλή θέση κατά την αναζήτηση. 
   
  Ωστόσο οι Page και Brin δημιούργησαν ένα σύστημα το οποίο ανέλυε τη σχέση των ιστοσελίδων μεταξύ τους και έπαιρνε υπόψη του πολλές ακόμα παραμέτρους ώστε να βρίσκει κάποιος ευκολότερα και τα πιο σχετικά αποτελέσματα σε σχέση με την αναζήτηση που πραγματοποιεί. 
  18α γενέθλια της Google

  Aπό το Pagerank στη Google σε 18 χρόνια

  Αρχικά η μηχανή αναζήτησης ονομάστηκε Pagerank και στη συνέχεια Google
   
  Στις 15 Σεπτεμβρίου κατοχυρώθηκε το domain name google.com και στις 4 Σεπτεμβρίου του 1998 ιδρύθηκε η εταιρεία, με σκοπό την οργάνωση των πληροφοριών που ενυπάρχουν στο διαδίκτυο. 
   
  To 2006 η Google μετέφερε τα κεντρικά της γραφεία στο Μάουντεν Βιού της Καλιφόρνια, τα οποία ονομάζονται Googleplex.
   

  Η γέννηση της ονομασίας Google

  Η λέξη google προήλθε από αναγραμματισμό της λέξης Googol, τον μαθηματικό όρο που εισήγαγε ο Μίλτον Σιρότα για τον αριθμό 10100 που γράφεται: «1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά». Με τον όρο αυτόν η Google επιθυμεί να υποδηλώσει την αποστολή της εταιρίας να οργανώσει το τεράστιο πλήθος πληροφοριών του Ίντερνετ.
   
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Doodle: 18α γενέθλια για τη Google που ξεκίνησε ως Pagerank Rating: 5 Reviewed By: Press- gr