GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ηγέτης των FARC ζήτησε συγγνώμη από τα «θύματα του πολέμου»

Ο ηγέτης της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), Ροντρίγκο Λοντόνιο, πιο γνωστός με το ψευδώνυμο Τιμολέον ...


Ο ηγέτης της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), Ροντρίγκο Λοντόνιο, πιο γνωστός με το ψευδώνυμο Τιμολέον Χιμένες ή Τιμοσένκο, ζήτησε – για πρώτη φορά – συγγνώμη από τα «θύματα της σύρραξης» που μαινόταν στη χώρα επί μισό αιώνα και πλέον και στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Διαβάστε ΕΔΩ: Υπεγράφη η συμφωνία ειρήνης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την οργάνωση FARC

Λίγη ώρα μετά την υπογραφή της ιστορικής συμφωνίας ειρήνης μαζί με τον πρόεδρο Χουάν Μανουέλ Σάντος, ο ηγέτης των ανταρτών υποσχέθηκε μια «νέα εποχή συμφιλίωσης» στην ομιλία του στην επίσημη τελετή στην Καρταχένα, στο βόρειο τμήμα της χώρας των Άνδεων.

Ο πρόεδρος Σάντος «καλωσορίζει στη δημοκρατία» τους αντάρτες των FARC

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος «καλωσόρισε στη δημοκρατία» τους αντάρτες της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), η οποία πρόκειται να μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα, στην ομιλία του κατά την επίσημη τελετή υπογραφής της ιστορικής συμφωνίας ειρήνης που θέτει τέλος μιας σύρραξης που διήρκεσε μισό αιώνα κι είχε εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους.

«Προτιμώ μια ατελή συμφωνία που σώζει ζωές από έναν τέλειο πόλεμο», τόνισε ο Σάντος στην Καρταχένα, έχοντας στο πλευρό του τον ηγέτη των ανταρτών Ροντρίγκο Λοντόνιο, γνωστότερο με το ψευδώνυμο Τιμολέον Χιμένες, ή Τιμοσένκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση