ΔΗΜΟΦΙΛΗ

PRESS-GR

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 15ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Κίνα: Εκκενώθηκε η πόλη Χανγκτζόου καθώς φθάνουν οι ηγέτες της G20

Share it:

Η κινεζική πόλη Χανγκτζόου μοιάζει σήμερα με πόλη φάντασμα καθώς καταφθάνουν και οι τελευταίοι των ηγετών των 20 μεγαλύτερων ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του κόσμου, αφού η κυβέρνηση ενθάρρυνε τους κατοίκους να την αδειάσουν και ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας για τη σύνοδο κορυφής.

Την παραμονή της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20), δρόμοι και εμπορικά κέντρα γύρω από το κύριο συνεδριακό κέντρο στο κέντρο της Χανγκτζόου, μιας σφύζουσας πόλης 9 εκατομμυρίων κατοίκων, είναι σε μεγάλο βαθμό έρημοι, καθώς λίγα αυτοκίνητα και άνθρωποι κυκλοφορούν και τα καταστήματα έχουν κατεβασμένα τα ρολά.

Οι κάτοικοι της Χανγκτζόου έφυγαν κατά σμήνη αφού οι αρχές κήρυξαν αργία μιας εβδομάδας για τη σύνοδο κορυφής, έκλεισαν τη Δυτική Λίμνη, το περίφημο αξιοθέατο της πόλης, και προσέφεραν δωρεάν ταξιδιωτικά κουπόνια αξίας 10 δισεκ. γιουάν (1,5 δισεκ. δολάρια) για να ενθαρρύνουν τους κατοίκους να επισκεφθούν αξιοθέατα εκτός της πόλης.

Μερικοί κάτοικοι εστάλησαν επίσης στην ιδιαίτερη πατρίδα τους για την περίοδο αυτή.  Οι εργασίες έχουν σταματήσει και στα εργοτάξια, κάτι ασυνήθιστο σε μια χώρα όπου οι εργάτες συχνά εργάζονται με βάρδιες 24 ώρες το 24ωρο.

Περισσότερα από 200 χαλυβουργεία σε γύρω περιφέρειες έχουν κλείσει στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να περιορίσει τη ρύπανση στη διάρκεια τις διήμερης συνόδου κορυφής που αρχίζει αύριο, Κυριακή.

Στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, αστυνομικοί πραγματοποιούν ελέγχους ασφαλείας στους δρόμους ενώ περιπολούν άνδρες που δηλώνουν εθελοντές φρουροί ασφαλείας.

Το στοίχημα να ολοκληρώσει μια σύνοδο κορυφής χωρίς προβλήματα είναι υψηλό για την Κίνα, καθώς η σύνοδος της G20 είναι το πιο προβεβλημένο γεγονός της χρονιάς για τη χώρα αυτή, που προσπαθεί να σταθεροποιήσει τη θέση της ως παγκόσμιας δύναμης και να αποφύγει τις εντάσεις για θέματα όπως η εδαφική διένεξη στη Νότια Σινική Θάλασσα.

Η πόλη, η οποία δέχεται πολλούς τουρίστες, είναι η έδρα της γιγάντιας κινεζικής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba Group Holdings καθώς και υφαντουργικών εργοστασίων και χαλυβουργιών.

Share it:

Άλλες Χώρες

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση