GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περούκα-gate: Δημοσιογράφοι-κατάσκοποι για... Χρυσά Βατόμουρα

Πρώτο θέμα συζήτησης είναι από χθες στα social media, αλλά και στα πολιτικά και δημοσιογραφικά πηγαδάκια το... “περούκα-gate”, όπως έ...


Πρώτο θέμα συζήτησης είναι από χθες στα social media, αλλά και στα πολιτικά και δημοσιογραφικά πηγαδάκια το... “περούκα-gate”, όπως έχει “βαφτιστεί” η υπόθεση με τους δύο Έλληνες δημοσιογράφους που παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι την ελληνική αποστολή που έχει καταλύσει στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της Συνόδου του ΟΗΕ.

Αν και οι δύο δημοσιογράφοι αρνούνται τα όσα τους καταλογίζονται περί πλαστογραφίας της υπογραφής μέλους της ελληνικής αποστολής και χρέωσης στον ίδιο των ποτών που κατανάλωσαν στο μπαρ του ξενοδοχείου, οι τηλεοπτικοί σταθμοί στους οποίους εργάζονται έχουν αποδοκιμάσει τη στάση τους, με το Star να ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας του με τον Δημήτρη Σουλτογιάννη, ενώ τον Alpha να βάζει στο “ψυγείο” τον Θάνο Δημάδη μέχρι να δώσει εξηγήσεις.

Παράλληλα, τους δύο δημοσιογράφους αποδοκιμάζουν με ανακοινώσεις τους και η ΕΣΗΕΑ, καθώς και η ΠΟΕΣΥ, κάνοντας λόγο για “γραφικές και επικίνδυνες” συμπεριφορές.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο δημοσιογράφοι φέρονται να συνελήφθησαν (οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι απλώς τους έγινε εξακρίβωση στοιχείων) επειδή έγιναν αντιληπτοί ενώ παρακολουθούσαν μεταμφιεσμένοι τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ. Κίνησαν υποψίες όταν εντοπίστηκαν να παρακολουθούν και να φωτογραφίζουν τα μέλη της ασφάλειας του πρωθυπουργού που είχαν φτάσει νωρίτερα.

Φέρονται μάλιστα να πλαστογράφησαν την υπογραφή συνεργάτη του κ. Παππά στο ξενοδοχείο Westing Grand Central και να χρέωσαν μικρογεύμα στο δωμάτιό του, ενώ κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως δήλωσαν ψευδώς στις αστυνομικές αρχές ότι είναι μέλη της αποστολής του Έλληνα πρωθυπουργού που αναμένεται στη Νέα Υόρκη.

Αιχμές Παππά για “ηθικούς αυτουργούς”

«Είναι προφανές ότι η ευθύνη των δημοσιογράφων που αποφάσισαν να προβούν σε αυτή την αθλιότητα είναι τεράστια, όσο και αν προκαλεί θυμηδία. Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, για το περιστατικό με τους δύο δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη.

Τι υποστηρίζουν οι ίδιοι

Ο Θάνος Δημάδης επιχείρησε να διακωμωδήσει την όλη υπόθεση με ανάρτησή του στο Facebook, στην οποία μάλιστα εμφανίζεται με την αποτυχημένη, όπως παραδέχεται ο ίδιος, μεταμφίεσή του και υποστηρίζει πως ό,τι έκανε ήταν στα πλαίσια του ρεπορτάζ.

Στην ανάρτησή του αναφέρει:

“Εδώ βλέπετε την άλλη εκδοχή μου χωρίς κουστούμι και γραβάτα εν ώρα δουλειάς!

Η ελληνική αποστολή βρέθηκε το ΣΚ στη Νέα Υόρκη περιμένοντας τον Πρωθυπουργό. Το Σάββατο το πρωί ήταν προγραμματισμένη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους από τον κ. Παππά, η οποία δεν έγινε ποτέ. Δύο ολόκληρα 24ωρα με τον Υπουργό Επικρατείας στο Μαχνάταν, κι εμείς οι δημοσιογράφοι χωρίς είδηση. Η είδηση όμως βγαίνει και στο πεζοδρόμιο και δεν έχει πολιτικές αποχρώσεις γιατί η εξουσία πάντα ελέγχεται. Αυτό έχω μάθει από τα τόσα ρεπορτάζ με κάμερα στα πιο άδυτα σημεία, από τις εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών ακινήτων μέχρι την ιστορία του Στρος Καν.

Έτσι κι άρχισε ένα οδοιπορικό για το ποιος, που και γιατί. Τι πιο φυσιολογικό αυτό για κάθε δημοσιογράφο; Αν και τα γέλια ήταν μέχρι δακρύων κάθε φορά με τις περούκες, η καταγραφή της είδησης για έναν δημοσιογράφο πολιτικού ρεπορτάζ μάλιστα είναι το παν, αν σκεφτεί κανείς ότι ένα ολόκληρο ΣΚ κυβερνητικό κλιμάκιο μετακινείται στη Νέα Υόρκη με λευκό πρόγραμμα. Για μένα το ρεπορτάζ δεν είναι να μού δώσουν γραμμένη μία είδηση ή να την αντιγράψω από κάπου.

Το ρεπορτάζ έχει λίγες επιτυχίες και πολλές αποτυχίες... Και εχθές μάς καταλάβαν γιατί προφανώς τώρα που ξαναβλέπω τη φωτογραφία η περούκα ήταν ό,τι πιο αποτυχημένο μπορούσα να είχε επιλέξει από στυλ και χρώμα. Η διασταύρωση των στοιχείων μας έξω από το ξενοδοχείο του κ. Παππα έγινε χθες από τις αμερικανικές αρχές. Αλλά από χθες μέχρι σήμερα το ρεπορτάζ συνεχίζεται”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση