GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σουλτς: Περίεργο αυτό που κάνει ο Μπαρόζο στη Goldman Sachs

Αλλαγή στον κώδικα δεοντολογίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, μετά το σάλο που προ...


Αλλαγή στον κώδικα δεοντολογίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, μετά το σάλο που προκάλεσε η πρόσληψη του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην Goldman Sachs.

Ήδη ο νυν πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ.Κ. Γιούνκερ, έχει ζητήσει διευκρινίσεις από τον προκάτοχό του, Μπαρόζο.

«Οφείλουμε να προσαρμόσουμε τον κώδικα συμπεριφοράς ώστε να γίνει σαφέστερο τι επιτρέπεται να πράττουν οι πρώην πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οι πρώην Ευρωπαίοι επίτροποι», είπε ο Μ. Σουλτς μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Η τράπεζα Goldman Sachs προσέλαβε τον Μπαρόζο ως μη εκτελεστικό πρόεδρο της διεθνούς της έδρας στο Λονδίνο, για θέματα που αφορούν το Brexit.

«Είναι φυσικό όταν ένας πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ψάχνει για δουλειά. Κανείς δεν έχει πρόβλημα αν γράφει βιβλία ή διδάσκει σε πανεπιστήμιο. Αλλά είναι περίεργο που ο Μπαρόζο θέλει να συμβουλεύει την μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα σε θέματα Brexit», σχολίασε ο Σουλτς.

Ο Μπαρόζο κατηγόρησε τον Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ για «διακριτική μεταχείριση» μετά το άνοιγμα της έρευνας, η οποία για τον πρώην πρόεδρο της Κομισιόν δεν συνάδει με τη μεταχείριση που επιφυλάχθηκε σε άλλα πρώην μέλη της Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση