GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διευκρινίσεις ζητά ο Γιούνκερ από τον προκάτοχό του Μπαρόζο για τη Goldman Sacks

Διευκρινίσεις ζήτησε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από τον προκάτοχο του, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, καθώς ο δεύ...


Διευκρινίσεις ζήτησε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, από τον προκάτοχο του, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, καθώς ο δεύτερος προσελήφθη από την τράπεζα Goldman Sacks. Η νέα… καριέρα του Μπαρόζο, αν και είναι σύννομη, εγείρει πολλά ερωτήματα και αντιδράσεις για το δεοντολογικό μέρος. Ο κ. Μπαρόζο καλείται να δώσει τις διευκρινίσεις στην επιτροπή δεοντολογίας της Κομισιόν.
Διευκρινίσεις από τον πρώην πρόεδρο της Κομισιόν είχε ζητήσει την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαία Συνήγορος του Πολίτη Έμιλι Ο'Ράιλι, με επιστολή υπό τη μορφή προειδοποίησης που απέστειλε στον κ. Γιούνκερ σχετικά με τις «κατανοητές δεοντολογικές ανησυχίες» για τη νέα θέση εργασίας του κ. Μπαρόζο.
Ο Πορτογάλος Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο υπηρέτησε στην προεδρία της Επιτροπής από το 2004 έως το 2014. Τον περασμένο Ιούλιο τον προσέλαβε η Goldman Sacks ως σύμβουλο θεμάτων που συνδέονται με το Brexit.
Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κώδικα, οι Ευρωπαίοι Επίτροποι και αξιωματούχοι οφείλουν να μείνουν εκτός της αγοράς εργασίας για 18 μήνες. Εφόσον σε αυτό το διάστημα θελήσουν να εργαστούν κάπου θα πρέπει να έχουν την έγκριση της Κομισιόν. Μετά την περίοδο των 18 μηνών όμως, η υποχρέωσή τους αυτή τελειώνει. Ο Μπαρόζο εγκατέλειψε τα καθήκοντά του τον Νοέμβριο του 2014.
«Δεν είναι αρκετό να λέμε πως δεν παραβιάστηκε κανένας κανόνας, πρέπει να λάβουμε υπόψη το πνεύμα και την πρόθεση του εν λόγω άρθρου της συνθήκης και να αλλάξουμε τον κώδικα (καλής διαγωγής) ώστε να αντανακλά αυτό ακριβώς», αναφέρει πάντως στην επιστολή της η Έμιλι Ο'Ράιλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση