GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H δυσαρέσκεια των πολιτών αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις....

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας. Πολλές δημοσκοπήσεις βγήκαν τις τελευταίες ημέρες στον τύπο, δημοσκοπήσεις που δείχνουν σαφώς την υπεροχή της Ν...

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας.

Πολλές δημοσκοπήσεις βγήκαν τις τελευταίες ημέρες στον τύπο, δημοσκοπήσεις που δείχνουν σαφώς την υπεροχή της ΝΔ κατά 12.5 μονάδες έναντι του Σύριζα. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα βροντερό "όχι" στα πεπραγμένα της πολιτικής της κυβέρνησης των Σύριζα-Ανελ αφού οι πολίτες θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν υλοποιεί τα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά ενώ είναι εγκλωβισμένη στο πρόγραμμα των ξένων και στο δημιούργημά της το 3ο μνημόνιο.

Η υπεροχή του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα του για πρωθυπουργός δείχνει την πτώση αποδοχής στο πρόσωπο του κ. Αλέξη Τσίπρα αφού η κοινή γνώμη θεωρεί ότι μεταξύ άλλων ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να αποτελέσει καλύτερος διαχειριστής της Ελληνικής μνημονιακής πραγματικότητας.

Συνοπτικά μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν την αποτυχία του κυβερνητικού έργου, όπου οι πολίτες χρεώνουν στην κυβέρνηση το τρίτο μνημόνιο και τα μέτρα του αφού χρέωσαν τον Ελληνικό λαό 51 δις περισσότερα λόγω των αποτυχημένων διαπραγματεύσεων του κ. Γιάνη Βαρουφάκη. Η πλειοψηφία δε θεωρεί ότι είναι πιθανή και η πορεία και για ένα... 4ο μνημόνιο!

Η δημοσκοπική υπεροχή της ΝΔ με ποσοστό που αγγίζει το 31% δημιουργεί κλίμα εκλογικής ετοιμότητας στην αντιπολίτευση και δηλώσεις όπως του κ. Μ. Λαζαρίδη ότι ο "κ. Μητσοτάκης είναι ο επόμενος πρωθυπουργός". Πάρα ταύτα γίνεται αγώνας για να ανέβει ακόμα η ΝΔ αφού αναζητείται ποσοστό που θα φθάνει το 41% για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο Σύριζα χάνει καθημερινά δημοσκοπικά δυνάμεις όπου με μαθηματική ακρίβεια θα τον οδηγήσουν ή σε οικουμενική κυβέρνηση ή σε εκλογές...

Υπάρχει όμως και μια διάσταση όπου οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις δεν έχει αξιολογήσει. Συνδέεται με ένα από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που δεν είναι προς το συμφέρον κανενός εκ των υπαρχόντων συστημικών κομμάτων να αναδείξει: ότι διαμορφώνεται "πολιτικό κενό" στα δεξιά της ΝΔ αλλά και στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο δεν έχει απαντηθεί ακόμα (ίσως δεν είναι ο κατάλληλος καιρός) ποιος θα το εκπροσωπήσει πολιτικά στο επόμενο διάστημα....

Κενό στα δεξιά σημαίνει ότι δεν έχει εμφανιστεί μέχρι τώρα η αξιόπιστη πολιτική του έκφραση.
Για το κενό στον Σύριζα λέγονται πολλά που όμως θα έχουν όμως και διασπαστικό χαρακτήρα.

Ερωτηματικά πάντως μπαίνουν σε όλα τα επίπεδα τι θα γίνει πολιτικά την επόμενη ημέρα αφού μπορεί να επιχειρηθεί ανασχηματισμός της κυβέρνησης ή αιφνίδιες εκλογές (παρά τις δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων για εκλογές το 2019).

Αυτά δείχνουν οι αριθμοί μέχρι στιγμής....

4 σχόλια

  1. Ούτε ένας ΕΝΤΙΜΟΣ δημοκράτης ΕΛΛΗΝΑΣ δημοσιογράφος δεν υπάρχει????????
    Ν. Βράχος
    ΔΕΝ ΜΑΣ ‘’ΕΚΑΝΕ’’ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ?
    Τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε?
    Έτσι φτάσαμε εδώ που ‘’φτάσαμε’’ !

    *Ο Καραμανλής πτώχευσε την Ελλάδα, όπως ξέρουμε ΠΛΕΟΝ όλοι και κανείς δικαστής ΄η άλλος αρμόδιος υπεύθυνος, δεν άσκησε εναντίον του, οποιασδήποτε μορφής δίωξη ή και έλεγχο. Παραμένει ατιμώρητος, θρασύδειλος και μπουκωμένος εισπράττοντας την βουλευτική του αμοιβή ΧΩΡΙΣ καμία αντιπαροχή και προσφορά.

    *Ο Σαμαράς έδωσε ‘’γη και ύδωρ’’ στους Γερμανούς και παρέδωσε και τον Χριστό ακόμη στο διάβολο για τιμωρία μέχρις ότου απεκάλυψε την φιλομνημονιακή του υπόσταση , προδοσία και εφιαλτική αδυναμία του και πιστεύω του.

    *Ο Βενιζέλος και οι αποστάτες του, σαν άλλος Τούρκογλου, ‘’αξιώθηκε’’! να μπει ΠΡΩΤΟΣ στη λίστα των σύγχρονων αποστατών και προδοτών, προδίδοντας και παραδίδοντας την δημοκρατική παράταξη και πολιτική του υπόσταση, θυσία και βορά, στις πρόστυχες επιδιώξεις του Σαμαρά και τις προσωπικές ονειρώξεις και κομματικές εγκληματικές κυβιστήσεις του.

    *Ποτέ, στη πολιτική ιστορία της νεότερης Ελλάδας, μία αντιπολίτευση(Σύριζα) δεν δημιούργησε και σύλλογο άρνησης των υποχρεώσεων του πολίτη προς το δημόσιο, προκειμένου η πίεση αυτή να αναγκάσει την νομίμως εκλεγμένη κυβέρνηση να βρεθεί σε οικονομικό και δημοσιονομικό αδιέξοδο.

    *Μόνο Απάτριδες και ΑΘΕΟΙ μπολσεβίκοι, θα μπορούσαν να εφαρμόσουν αυτή την τακτική, προκειμένου να ‘’συνυπάρξουν’’ στην ανέντιμη παραπληροφόρηση, μάζες αδύναμων οικονομικά πολιτών, ώστε με την κατάλληλη προπαγάνδα και παρότρυνση να πέσουν στην κομματική παγίδα της αντεθνικής αντιπολίτευσης αρχικά ως διαφωνούντες και τελικά ως αντιπολιτευτικά ομοφρονούντες.
    ‘’ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ’’:

    *Πόσο ανθέλληνας μπορεί να είσαι, ώστε να αγωνίζεσαι συνειδητά για την καταστροφή της πατρίδας σου, το μέλλον των παιδιών σου, προκειμένου να επιτύχεις την κομματική σου πρόσκαιρη, βρόμικη και ανέντιμη κατάληψη της εξουσίας?

    *Μπροστά σε αυτό το πολιτικό και παραπολιτικό ..’’αποφόρι’’ φυσικό ήταν να υποστεί πολιτική ‘’ συντριβή ΄΄ και ο εθνικός μας ευεργέτης και σωτήρας Γιώργος Παπανδρέου, που σήκωσε το βάρος του αγώνα για την σωτηρία της Ελλάδας από την χρεοκοπία και την καταστροφή.
    Που να αντέξει σε τόση Σαμαρολάσπη , Βενιζελοκακία, Συριζομανία, καΜένη συκοφαντία , ΚΟΥΙΚ-λιανή ηλιθιότητα και τόσους οχετούς δυσωδίας του ΚΟΥΡΗ-ου υπονόμου.

    *ΣΗΜΕΡΑ, που όλα είναι γνωστά και η ΑΛΗΘΕΙΑ συντρίβει την διαπλοκή και τους επίορκους, ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ !τουλάχιστον, προκαλεί το γεγονός, ότι ούτε ένας έντιμος δημοκράτης δημοσιογράφος , κατ΄ έννοια ή έστω και κατ΄ επίφαση, δεν σηκώνει το ανάστημά του και να ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ επωνύμως για την χρεοκοπία, για την δικαίωση Παπανδρέου, για την σωτηρία της χώρας και για τους ΑΘΛΙΟΥΣ προδότες και αποστάτες, που προκαλούν εκμεταλλευόμενοι την δική τους δημοσιογραφική δειλία και συμβιβασμένο ‘’ανθρωπισμό’’ τους.

    Ούτε ένας ΕΝΤΙΜΟΣ δημοκράτης ΕΛΛΗΝΑΣ δημοσιογράφος δεν υπάρχει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΑΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΑΛΑΤΑ! ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΣΑΣ ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΤΡΙΚΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΗΣ ΝΔ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΟ ΣΤΗΝ ΝΔ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΛΥΨΕΙ. ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕΝΦΙΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΩΣ ΨΕΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥ PRESS.GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πράγματι υπάρχει κενό στην ΝΔ και στον Σύριζα που θα δρομολογήσει τις εξελίξεις.

    Ο Κυριάκος είναι καλύτερος του Τσίπρα αλλά δεν μπορεί να φθάσει τον Αντώνη Σαμαρά!

    Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είσαι ΝΕΚΡΟΣ αλήτη Τσίπρα....Δεν άφησες τίποτα ανεκμετάλλευτο, από το χάσμα των γενιών που αποκόβει τους ανθρώπους μεταξύ τους και ετοιμάζεις τους αυριανούς καταδότες του Χίτλερ..

    Αν ξαναγινόμουν είκοσι χρόνων θα ξεκινούσα από τις κορφές των βουνών, αντάρτης, ληστής, πειρατής, να ανοίξω τα μάτια εκείνων που δέχονται αδιαμαρτύρητα τη μοίρα τους, όσο και κείνων που εθελοτυφλούν.... Όχι, η επανάστασή μου δε θα στρεφόταν κατά του κατεστημένου και του συστήματός του, αλλά εναντίον εκείνων που το ανέχονται... Θα σκότωνα, θα τσάκιζα την κακομοιριά, την υποταγή, την ταπεινοφροσύνη....

    Ας οργανωθούμε λοιπόν, στις γειτονιές μας για να πατάξουμε την αδικία, για να συμπαρασταθούμε στους συνανθρώπους μας που χάνουν τα σπίτια τους, και σε όλους αυτούς που στο εξής θα μείνουν χωρίς ρεύμα και νερό, αφού αυτά τα δημόσια αγαθά βγαίνουν στο σφυρί...

    Ας σταθούμε στο πλευρό όλων των κοινωνικών ομάδων που συγκρούονται με την εξουσία για να πάρουν πίσω τη ζωή τους και τη χαμένη τους αξιοπρέπεια....Από τη μια πώς να μη χαθεί η καρεκλά και το κουτάλι για τους κυβερνώντες και από την άλλη πώς να αρπάξουν την καρεκλά και το κουτάλι ο κ. Μητσοτάκης και η παρέα της δεξιάς....

    Έχουμε την καλύτερη μνημονιακή κυβέρνηση που περνάει όλα τα νεοφιλελεύθερα νομοσχέδια με λυγμούς και κροκοδίλια δάκρυα, χωρίς να ανοίγει μύτη.... Και την καλύτερη αντιπολίτευση που αφού πρώτα τα ψηφίζει όλα, αμέσως μετά τα καταγγέλλει... με σκοπό να τα υλοποιήσει όταν έρθει η ώρα της χρεώνοντάς τα ως συνήθως στους προηγούμενους.... Έτσι με το γνωστό γαϊτανάκι του δικομματισμού εξυπηρετούνται καλύτερα οι νεοφιλελεύθερες επιταγές των αδηφάγων δανειστών... Συνεπώς, αρνητική τους ψήφος ήταν για τα μάτια του κόσμου και για όσους καταναλώνουν επικοινωνιακό σανό....


    Έχετε αντίρρηση, ότι ο κάθε τυχάρπαστος, ο κάθε τιποτένιος, μπορεί να μας δέσει πάνω σε μια καρέκλα, σας έναν πάγκο ή σε ένα κρεβάτι, να μας φτύσει, να μας μαστιγώσει, να μας βιάζει την ζωή;

    Δεν σας άκουσα;.. Δεν ξέρετε που μένουν πως κινούνται ...ΝΑ ΜΆΘΕΤΕ ..

    ΝΙΚΟ ΚΟΥΤΡΙΚΑ ΚΟΨΕ ΤΟ ΓΛΎΨΙΜΟ ΤΟΥ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΣΜΟΥ...ΑΝΤΕ ΑΡΧΊΔΙΑ ΞΕΝΟΔΟΥΛΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση