GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ! Συγκρούσεις, φωτιές και εκκένωση στο hot spot της Μόριας

Εξεγέρσεις, συγκρούσεις και φωτιές είναι το σκηνικό πολέμου στο hot spot της Μόριας. Από τις επτά περίπου το απόγευμα ξεκίνησαν οι φω...


Εξεγέρσεις, συγκρούσεις και φωτιές είναι το σκηνικό πολέμου στο hot spot της Μόριας.
Από τις επτά περίπου το απόγευμα ξεκίνησαν οι φωτιές και οι άγριες αλληλοεπιθέσεις διαφόρων εθνοτήτων που ζουν μέσα στο hot spot.
Οι φωτιές έχουν επεκταθεί, ενώ πολλές εκατοντάδες προσφύγων και μεταναστών εγκαταλείπουν μαζικά τον χώρο. Πριν λίγο εκκενώθηκε και ο χώρος των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων με τα φιλοξενούμενα εκεί παιδιά, να μεταφέρονται στην δομή του ΠΙΚΠΑ.
Σχεδόν ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στο Hot Spot της Μόριας στη Λέσβο από την εξέγερση των προσφύγων και των μεταναστών. Όλοι τους εγκατέλειψαν την δομή.
Περισσότεροι από 4.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει τους χώρους του Hot Spot στην Μόρια της Λέσβου. Ανάμεσά τους και εκείνοι που κρατούνταν στον χώρο κράτησης της δομής. Πολλοί εξ αυτών έχουν διασκορπιστεί άτακτα στο νησί και άλλοι έχουν εγκαταλείψει την δομή με τάξη και υπό το βλέμμα των αστυνομικών, έως ότου βρεθεί άλλος προσωρινός χώρος για την μεταφορά και την στέγασή τους.


Νωρίτερα σήμερα, με αφορμή τη φήμη που κυκλοφόρησε μέσα στον καταυλισμό, περί ομαδικής επαναπροώθησης στην Τουρκία, περίπου 300 μετανάστες διέφυγαν από το hot spot και επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη, αλλά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους σταμάτησαν και τους υποχρέωσαν να επιστρέψουν στον καταυλισμό.
Με την επιστροφή τους ξέσπασαν μεγάλες πυρκαγιές σε ελαιοκτήματα, νότια και βόρεια του καταυλισμού.
Εν τω μεταξύ, εκατοντάδες πολίτες της Μόριας αλλά και των άλλων χωριών βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης διαδήλωσαν από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι στους δρόμους της πόλης, στο δημαρχείο, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του τοπικού συμβουλίου της Μόριας και ως αίτημα είχε την εκκένωση της περιοχής από χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν έξω από το hot spot, καθώς και, όπως λένε, την προστασία της ασφάλειας και των περιουσιών των κατοίκων. Κυριάρχησαν δε συνθήματα υπέρ της μετεγκατάστασης στη χερσαία Ελλάδα των εγκλωβισμένων στα νησί ανθρώπων και της ανάγκης στήριξης των τοπικών κοινωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση