GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι εταιρείες που αναλαμβάνουν τα ασφαλιστήρια της International Life

Στην Εθνική Ασφαλιστική θα μεταβιβαστούν 12.000 ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής, οι κάτοχοι των οποίων εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία θα μετ...


Στην Εθνική Ασφαλιστική θα μεταβιβαστούν 12.000 ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής, οι κάτοχοι των οποίων εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία θα μεταφερθούν στη νέα εταιρεία διατηρώντας την ασφαλιστική τους κάλυψη. Πρόκειται για συμβόλαια ύψους άνω των 20 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η RealNews. Για την ολοκλήρωση της συμφωνίας θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων 3,5 εκατ. ευρώ, τα οποία αναλαμβάνει η Εθνική Ασφαλιστική ως αντιστάθμισμα των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει. Ωστόσο έως το τέλος του 2016 η Εθνική Τράπεζα οφείλει να έχει βρει αγοραστή της Εθνικής Ασφαλιστικής, όπως προβλέπεται από το σχέδιο κεφαλαιακής ενίσχυσης του ομίλου.
Με βάση το σχέδιο αναδιάρθρωσης η Εθνική έχει αναλάβει τη δέσμευση να πωλήσει την Ασφαλιστική εταιρεία, έως τον  Ιούνιο του 2017, με τον αγοραστή να αναδεικνύεται σε κυρίαρχο παίκτη της ασφαλιστικής αγοράς.
Η πλειονότητα των ασφαλιστηρίων συμβαολαίων του κλάδου αυτοκινήτου μεταβιβάζεται στην Interamerican μέσω της θυγατρικής Premium Brokers, που ανήκει στην οικογένεια Μπράβου της International Life.
Ελεύθερο μένει ένα μικρό χαρτοφυλάκιο γενικών ασφαλίσεων, το οποίο αναμένεται να απορροφηθεί από την αγορά.
Σημειώνεται ότι η International Life διαθέτει δίκτυο 42 υποκαταστημάτων και 1.352 συνεργαζόμενων πρακτορείων και μεσιτών που καλύπτουν την επικράτεια, ενώ απασχολεί 280 εργαζόμενους, στους οποίους έχει προσφέρει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.
Σε ό,τι αφορά στην Ιnternational Life η ασφαλιστική εμφάνισε ζημιές 75 εκατ. ευρώ την τελευταία επταετία με τις μισές από αυτές να προκαλούνται από το PSI.
Στη φωτογραφία ο ιδρυτής της International Life, Φωκίων Μπράβος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση