GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαγκωμένοι στο Οktoberfest οι Γερμανοί, υπό τον φόβο χτυπήματος

Ο φόβος ενός πιθανού τρομοκρατικού χτυπήματος πλανάται τούτη την εποχή πάνω από το Μόναχο και η αστυνομία έχει μετατρέψει σε φρούριο πε...


Ο φόβος ενός πιθανού τρομοκρατικού χτυπήματος πλανάται τούτη την εποχή πάνω από το Μόναχο και η αστυνομία έχει μετατρέψει σε φρούριο περιοχή Theresienwiese που φιλοξενεί τη διάσημη γιορτή της μπύρας Οktoberfest.
Το φετεινό φεστιβάλ ξεκίνησε τις 17 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Οκτωβρίου, ενώ σε αυτές τις τρεις εβδομάδες και γίνεται πόλος έλξης για τουρίστες από όλη την Ευρώπη.
Οι αρχές έχουν τοποθετήσει φράχτη γύρω από τις παραδοσιακές τέντες, εκατοντάδες αστυνομικοί περιπολούν τον χώρο απαγορεύοντας στους επισκέπτες να μεταφέρουν μεγάλες τσάντες, ενώ κάμερες ασφαλείς ελέγχουν τον χώρο.
Οι μνήμες από την δολοφονία, το καλοκαίρι, εννέα ανθρώπων από έναν ψυχικά διαταραγμένο νέο στην πόλη του Μονάχου, αλλά και τις άλλες δυο τρομοκρατικές ενέργειες στη νότια Γερμανία για τις οποίες ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος, είναι ακόμα νωπές ενώ μια έρευνα που τούτη την εποχή διενεργεί η εισαγγελία του Μονάχου, έρχεται να υπενθυμίσει ότι το oktomerfest παραμένει πάντα στόχος των πάσης φύσεως τρομοκρατών.
Το “ματωμένο Οktoberfest”του Μονάχου
Ήταν 26 Οκτωβρίου 1980 όταν στον χώρο της γιορτής της μπίρας στο Μόναχο εξερράγη, στην είσοδο, βόμβα που σκότωσε δεκατρία άτομα, και τραυμάτισε άλλα διακόσια έντεκα, ανάμεσά τους και έναν δεκαεξάχρονο Έλληνα μετανάστη.
Οι αρχές μέσα από τις έρευνές τους κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δράστης ήταν ένας Γερμανός Νεοναζί που λειτούργησε αυτοβούλως. Ωστόσο, δημοσιογράφοι και δικηγόροι του Μονάχου με τις δικές τους πολύχρονες έρευνες αμφισβήτησαν με στοιχεία την εκδοχή των αρχών αφήνοντας αιχμές ότι η αστυνομία χειραγώγησε μάρτυρες και έκανε τα πάντα ώστε να καλύψει τις διασυνδέσεις του δράστη με ακροδεξιάς και ναζιστικές οργανώσεις. Κατόπιν αυτού από πέρυσι η εισαγγελία του Μονάχου άνοιξε εκ νέου των φάκελο του “ματωμένου oktoberfest” του ΄8Ο και διεξάγει έρευνες.
 Το oktomerfest  ξεκίνησε το 1810 ως φόρος τιμής στη γαμήλια δεξίωση μεταξύ του Πρίγκιπα Λούντβιγκ και της Πριγκίπισσας Τερέζας της Σαξονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση