GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δείτε LIVE: Συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών για την Παιδεία

Με αναφορά στις Τηλεοπτικές Άδειες, το χρέος και την αξιολόγηση ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή στη συζήτηση για την...


Με αναφορά στις Τηλεοπτικές Άδειες, το χρέος και την αξιολόγηση ξεκίνησε την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή στη συζήτηση για την Παιδεία.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η διαπλοκή θέλει να δείξει ότι: «Στο σκοτάδι όλες οι αγελάδες φαίνονται μαύρες» και τόνισε: «Θέλουν να δείξουν ότι είμαστε όλοι ίδιοι, αλλά δεν είμαστε». «Το σκοτάδι της προπαγάνδας των συστημικών μέσων απειλεί να καλύψει τα πάντα» ανέφερε.
«Ήρθαμε στη κυβέρνηση για να βάλουμε τέλος στις παθογένειες», είπε ο κ. Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της και έκανε αναφορά στη ρύθμιση του χρέους υπογραμμίζοντας: «Το ζήτημα του χρέους πρώτη φορά αντικείμενο συζήτησης πανευρωπαίκό και παγκόσμιο επίπεδο. Μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε καλές ειδήσεις για το χρέος».
«Υπάρχουν προϋποθέσεις να βγούμε από την κρίση. Τις επόμενες ημέρες κλείνει η πρώτη αξιολόγηση και θα δοθούν τα 2,8 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα περισσότερα θα πάνε στην αγορά», είπε.
«Η χώρα βρίσκεται σε ανάπτυξη από το γ' τρίμηνο και το 2017 μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη κοντά στο 3%. Η ανεργία είναι υψηλή αλλά μειώθηκε τέσσερις μονάδες», επεσήμανε.
Κάνοντας επίθεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για ξεπούλημα του εθνικού πλούτου προκαλώντας γέλια και χειροκροτήματα από τη ΝΔ, καθώς χθες το βράδυ ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ που περνάνε στο υπερταμείο.
«Εμείς επιδιώκουμε απομείωση χρέους χωρίς να προσφέρουμε ανταλλαγμα την κατεδάφιση της κοινωνίας», σημείωσε.

Η προ ημερησίας συζήτηση γα την Παιδεία

Η πολιτική της κυβέρνησης στην Παιδεία είναι το αντικείμενο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών που γίνεται σήμερα στη Βουλή, με πρωτοβουλία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η «αναμέτρηση» των πολιτικών αρχηγών, ωστόσο αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα ανοιχτά ζητήματα της κυβερνητικής πολιτικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα μιλήσει τόσο για τη διαπραγμάτευση και τις ζητήσεις για το χρέος όσο και για το φλέγον ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών. Θα τοποθετηθεί, βέβαια, και για τις αλλαγές στα θρησκευτικά που προωθεί ο Νίκος Φίλης.
Με ενδιαφέρον, πάντως, αναμένεται η τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου, καθώς μέχρι στιγμής οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν τοποθετηθεί ενάντια στις αλλαγές στα θρησκευτικά.
Φουλ επίθεση ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, άλλωστε ζήτησε να πραγματοποιηθεί η σημερινή συζήτηση στη Βουλή.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση