GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Oι τουρκικές αρχές επέτρεψαν στην οικογένεια του Οτσαλάν να τον επισκεφθεί

Oι τουρκικές αρχές επέτρεψαν στην οικογένεια του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, του ηγέτη των Κούρδων που παραμένει φυλακισμένος στο Ιμραλί, να το...


Oι τουρκικές αρχές επέτρεψαν στην οικογένεια του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, του ηγέτη των Κούρδων που παραμένει φυλακισμένος στο Ιμραλί, να τον επισκεφθεί με αφορμή το Αΐντ, για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων "Ανατολή".
«Λόγω της Γιορτής της Θυσίας θα επιτραπεί στον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, τον ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK (Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν), που παραμένει φυλακισμένος στο Ιμραλί, να δεχθεί επίσκεψη από την οικογένειά του» έγραψε το "Ανατολή", που διευκρινίζει ότι η άδεια αφορά τον αδελφό του Μεχμέτ.
Η μεγάλη μουσουλμανική εορτή Αΐντ αλ Άντχα ξεκινά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Όπως μεταδίδουν πολλά τουρκικά μμε, η οικογένεια του ηγέτη του PKK δεν έχει λάβει άδεια να τον επισκεφθεί από την 6η Οκτωβρίου του 2014.
Έγκλειστος από το 1999, στην φυλακή νησί Ιμραλί, στα ανοιχτά της Κωνσταντινούπολης, ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν δεν έχει καν συναντηθεί με τους δικηγόρους του από τότε που η εκεχειρία μεταξύ του PKK και των δυνάμεων ασφαλείας της Τουρκίας τερματίστηκε πριν από έναν χρόνο.
Οι τελευταίοι άνθρωποι που τον επισκέφθηκαν επισήμως ήταν μέλη μια αντιπροσωπείας της ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόληψη των βασανιστηρίων, τον Απρίλιο του 2016.
Η απόφαση των τουρκικών αρχών λαμβάνεται έξι ημέρες αφότου περίπου 50 ακτιβιστές υπέρ των Κούρδων, μεταξύ αυτών βουλευτές, ξεκίνησαν απεργία πείνας στο Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, για να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση του Κούρδου ηγέτη.
Ερωτηθείς σχετικά με τη συνέχιση της απεργίας πείνας, ο βουλευτής και δήμαρχος της πόλης Βαν, Ναντίρ Γιλντιρίμ (HDP) ανακοίνωσε ότι «όσο κάποιο μέλος της οικογένειας, ένας δικηγόρος ή ένας πολιτικός, μέλος της επιτροπής υποστήριξης δεν μπορεί να επισκεφθεί τον Οτσαλάν στο Ιμραλί (…) και δεν λαμβάνουμε καμία διαβεβαίωση για την κατάσταση της υγείας του όσο και ότι οι συνθήκες ασφαλείας ισχύουν, θα (την) συνεχίσουμε».
Οι υποστηρικτές του Αμπντουλάχ Οτσαλάν εκφράζουν ανησυχία για την κατάσταση της υγείας τους. Αυτές ακριβώς οι ανησυχίες είχαν ενταθεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου: φήμες είχαν κυκλοφορήσει τότε που αναφέρονταν στην πρόθεση των πραξικοπηματιών να σκοτώσουν τον ηγέτη του PKK.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση