GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα μεγάλα λάθη που αποτελείωσαν τoν Παναθηναϊκό με τον Άγιαξ

Αν υπήρχε μετρητής λαθών πάνω στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, το πιο πιθανό είναι στο τέλος του παιχνιδιού με τον Άγιαξ, να εί...


Αν υπήρχε μετρητής λαθών πάνω στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, το πιο πιθανό είναι στο τέλος του παιχνιδιού με τον Άγιαξ, να είχε βγει εκτός λειτουργίας. Out of order. Να είχε... τερματίσει, να μην είχε περιθώριο η βάση δεδομένων να φτάσει παραπάνω, σε ένα νούμερο δυσθεώρητο που καμία σχέση δεν έχει με παίκτες αυτού του επιπέδου. Το «τριφύλλι» πραγματικά μετά το ιδανικό ξεκίνημα με το γκολ του Μπεργκ στο 5', τα κάνει ΟΛΑ, μα ΟΛΑ, λάθος!

Μετά το δεκαπέντε και ενώ έχει το 1-0 από την αρχή του παιχνιδιού, με εντολή Στραματσόνι, ο Παναθηναϊκός έγινε φουλ συντηρητικός, γύρισε αρκετά μέτρα πίσω και έδωσε την μπάλα στον Άγιαξ, μην μπορώντας να βγει καν από την περιοχή και να αξιοποιήσει τους χώρους που υπήρχαν στα μετόπισθεν των Ολλανδών.

Στην φάση του 1-1 ο Κουτρουμπής είναι εκτός θέσης και ο Τραορέ μόνος του. Ο Ιβανόφ αντί να διώξει, την στρώνει, μπαίνοντας χαλαρά στην φάση, στον φορ του Άγιαξ και ο Στιλ το «τρώει» στην κλειστή του γωνία. Το τελείωμα του Τραορέ είναι κακό, πάνω στον Άγγλο πορτιέρο που βάζει λάθος το πόδι του και δεν απομακρύνει τον κίνδυνο αλλά ανοίγει την εστία.

Ο Μέστο που είχε «σκάσει» από το πρώτο ημίωρο και δεν γυρνούσε στον χώρο της αμυντικής του ευθύνης, έκανε μία ενέργεια απίστευτη για την εμπειρία του. Ενώ έχει και χώρο και χρόνο να παίξει με την μπάλα στα δεξιά της άμυνας, πάει να περάσει με λόμπα τον αντίπαλό του, χάνει την κατοχή και στην συνέχεια κάνει και το πέναλτι.

Ο Στιλ αποκρούει την κακή εκτέλεση του Κλάασεν αλλά κανείς από τους αμυνόμενους που βρίσκονται στην γραμμή, δεν έχει την σωστή αντίδραση, ώστε να βγει πρώτος στην μπάλα. Ο Ρίντεβαλντ ακολούθησε την φάση και πέτυχε το 2-1 σαν σε προπόνηση.

Ο Παναθηναϊκός μένει με δέκα παίκτες με την αποβολή του Ιβανόφ, έπειτα από ένα ανόητο λάθος του Λούκας Βιγιαφάνιες στην μεσαία γραμμή. Όταν τόσες φορές «πουλάς» την μπάλα, όταν την χαρίζεις σε αντίπαλα πόδια, κάποια στιγμή θα το πληρώσεις.

Η Ζίγιεκ κάνει το... δώρο και φέρνει το ματς στο «10Χ10», ο Παναθηναϊκός κάτι πάει να κάνει στον έξτρα χρόνο αλλά ο Γουακάσο αφήνει με 9 την ομάδα του. Ναι υπερβολικός ο Μάρινερ, ναι δεν ήταν για κόκκινη και μάλιστα απευθείας αλλά αυτές οι «μαγκιές» και μάλιστα όταν κυνηγάς το σκορ είναι αχρείαστες!

Θέλετε κι άλλα; Λάθη υπάρχουν. Ο Μολέδο στο 93' θα μπορούσε να σώσει την παρτίδα, το γέμισμα του Βιγιαφάνιες είναι «πάρε-βάλε» αλλά ο Βραζιλιάνος στόπερ πιάνει τελείως άψυχα την κεφαλιά και δεν τιμωρεί το παιδικό λάθος της άμυνας του Άγιαξ!

Με όλα αυτά, τα ομαδικά και ατομικά λάθη και έχοντας έναν Λεντέσμα στην μεσαία γραμμή εκτός παιχνιδιού και επηρεασμένο από τις στομαχικές διαταραχές, ο Παναθηναϊκός δεν είχε καμία ελπίδα να πάρει κάτι κόντρα στον Άγιαξ που απλά έκανε το παιχνίδι του και εκμεταλλεύθηκε τα... δώρα που του έκανε η ομάδα του Στραματσόνι.

Το αποψινό βράδυ, πάντως, μπορεί να λειτουργήσει θετικά για τον Παναθηναϊκό. Μία ήττα, πόσω μάλλον όταν αυτή έρχεται από τα δικά σου λάθη και όχι από ανωτερότητα του αντιπάλου, πάντα μπορεί να σε διδάξει, να σε κάνει καλύτερο, να σε βελτιώσει, αρκεί να τα διαπιστώσεις και να μην τα αφήσεις να περάσουν έτσι, να τα κρύψεις κάτω από το χαλί.

Ο όμιλος έχει ακόμη δρόμο, είναι ανοιχτός και ο Παναθηναϊκός αν μάθει από το αποψινό πάθημα θα έχει μέλλον. Αλλιώς...

Υ.Γ1: Η Λεωφόρος ήταν απόψε όπως πρέπει. Γεμάτη, με παλμό και... τρέλα από τον κόσμο. Έτσι πρέπει να είναι και την Κυριακή το μεσημέρι κόντρα στον ΠΑΣ.

Ατομική αξιολόγηση: Στιλ 6, Μέστο 3, Χουλτ 6, Ιβανόφ 3, Κουτρουμπής 4, Μολέδο 5, Λεντέσμα 4, Ζέκα 6, Γουακάσο 4, Λουντ 5, Μπεργκ 5, Βιγιαφάνιες 3, Λέτο 3, Σάμπα 4.

Το άρθρο του Νίκου Αθανασίου δημοσιεύτηκε στο gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση