GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Δανία αγοράζει στοιχεία από τα Panama Papers για να κυνηγήσει φοροφυγάδες

Η σκανδιναβική χώρα αγόρασε έγγραφα με στοιχεία για Δανούς φοροφυγάδες τα οποία περιέχονται στα λεγόμενα Panama Papers από κάποιον ανών...


Η σκανδιναβική χώρα αγόρασε έγγραφα με στοιχεία για Δανούς φοροφυγάδες τα οποία περιέχονται στα λεγόμενα Panama Papers από κάποιον ανώνυμο, ελπίζοντας ότι θα αποδείξει την ενοχή τους, όπως γράφει η Frankfurter Allgemeine. Ο ανώνυμος αυτός έκανε την προσφορά το καλοκαίρι.
Η Δανία είναι η πρώτη χώρα η οποία αγοράζει έγγραφα, τα οποία αναφέρονται στα Panama Papers. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των εφοριακών αρχών της Δανίας, τα έγγραφα αυτά περιέχουν 500-600 ονόματα Δανών οι οποίοι έχουν πιθανόν φοροδιαφύγει. Από δημοσιεύματα του Τύπου προκύπτει ότι η Δανία πλήρωσε για το έγγρφα αυτά τουλάχιστον μισό εκατομμύριο κορώνες, δηλαδή 134.000 ευρώ περίπου.
«Ολα δείχνουν ότι πρόκειται για χρήσιμες πληροφορίες», είπε στον βρετανικό Guardian η Δανέζα υπουργός Φόρων. «Εχουμε ευθύνη απέναντι στους Δανούς φορολογούμενους οι οποίοι καταβάλλουν με προθυμία τους φόρους τους», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Για να επιβεβαιώσει την αξιοπιστία του ανώνυμου, ο οποίος έκανε την προσφορά, οι αρχές ζήτησαν να τους σταλεί ένα παράδειγμα. «Εχουμε την αίσθηση ότι τα στοιχεία είναι ορθά και ότι μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε ώστε να αποκτήσουμε μια γενική εικόνα για τη φοροδιαφυγή», είπε ένας εκπρόσωπος φορολογικής υπηρεσίας στο δημόσιο ραδιόφωνο της Δανίας (DR).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση