GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

To Eurogroup δεν θα εγκρίνει την εκταμίευση των 2,8 δισ. στη Ελλάδα!

Το Eurogroup της ερχόμενης Παρασκευής δεν πρόκειται να εγκρίνει εκταμίευση της υποδόσης 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ που εκκρεμεί για την Ε...


Το Eurogroup της ερχόμενης Παρασκευής δεν πρόκειται να εγκρίνει εκταμίευση της υποδόσης 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ που εκκρεμεί για την Ελλάδα, εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων που έχουν διαπιστώσει οι εταίροι στις αποκρατικοποιήσεις και στην υλοποίηση των σχετικών προαπαιτούμενων.
Αυτό μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη ως πηγή ευρωπαίους διπλωμάτες.
Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι η εκταμίευση των χρημάτων μετατίθεται το νωρίτερο για τον επόμενο μήνα, με δεδομένο ότι η επόμενη τακτική συνεδρίαση της ευρω-ομάδας είναι προγραμματισμένη για τις 10 Οκτωβρίου.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως, σύμφωνα με τις πηγές της «Handelsblatt», είναι η πολύ αργή πρόοδος στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων.
Συνεπώς, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, στο Eurogroup της Παρασκευής θα συζητηθεί απλώς η αναφορά προόδου σχετικά με το τι έχει πράξει η Αθήνα κατά τους θερινούς μήνες.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται η γερμανική οικονομική εφημερίδα, η Ελλάδα δεν θα πάρει την δόση μέσα στον Σεπτέμβριο και ο λόγος είναι πως η Αθήνα έχει υλοποιήσει μόλις δύο από τα 15 προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης.
Η Handelsblatt αναφέρει ότι το Eurogroup έχει ήδη εκταμιεύσει 7,5 δισ. από τα συνολικά 10,3 δισ. ευρώ για την Αθήνα, ενώ αναμένονταν μέσα στον Σεπτέμβριο τα υπόλοιπα.
Η συγκεκριμένη διαρροή ήρθε λίγο μετά την δήλωση του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εξασφαλίσει βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης τους χρέους αν παραμείνει προσηλωμένη στο πρόγραμμα.
Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει ότι στην ατζέντα του Eurogroup, που θα φιλοξενηθεί στη Μπρατισλάβα, θα τεθεί και το θέμα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Η Κομισιόν έχει καταστήσει σαφές πως θεωρεί τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ απολύτως αξιόπιστα κι ότι αρμοδιότητα για τη στατιστική υπηρεσία δεν έχει η ελληνική κυβέρνηση, αλλά οι Βρυξέλλες και η Eurostat.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση