GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

To σχέδιο συμφωνίας Μαρινόπουλου-Σκλαβενίτη

Ποσοστό επί των μετοχών της τάξεως του 100% θα έχει στην κατοχή του η εταιρεία Ι & Σ Σκλαβενίτης Α.Ε. σύμφωνα με το σχέδιο εξυγίανσ...


Ποσοστό επί των μετοχών της τάξεως του 100% θα έχει στην κατοχή του η εταιρεία Ι & Σ Σκλαβενίτης Α.Ε. σύμφωνα με το σχέδιο εξυγίανσης που έχουν υπογράψει οι δύο εταιρείες Μαρινόπουλος - Σκλαβενίτης και για το οποίο έχουν συναινέσει και οι πιστώτριες.
Η νέα αυτή εταιρεία θα αναλάβει όλα τα ακίνητα αλλά και την άυλη περιουσία της Μαρινόπουλος, τις απαιτήσεις των εταιρειών προς τη Μαρινόπουλος (επιταγές και εισπρακτέα γραμμάτια), τις προβλέψεις για την αποζημίωση των εργαζομένων της Μαρινόπουλος, το σύνολο των δανείων της Μαρινόπουλος αλλά και το 50% των υπολοίπων της Μαρινόπουλος προς προμηθευτές. (ουσιαστικά οι 2 πλευρές έχουν καταλήξει σε κούρεμα 50% προς τους προμηθευτές). Η Σκλαβενίτης επίσης αναλαμβάνει στο σύνολο τους τις οφειλές της Μαρινόπουλος σε ενοίκια αλλά και σε ασφαλιστικά Ταμεία, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το skai.gr, o oποίος παρουσιάζει τα σχετικά έγγραφα της Price Waterhouse Coopers.

Το σχέδιο ενδιάμεσης χρηματοδότησης 

Από τις 2/9 (ημερομηνία υπογραφής μνημονίου ανάμεσα σε Μαρινόπουλο και Σκλαβενίτη) μέχρι και τις 30/11/2016 έχει συμφωνηθεί ένα σχέδιο ενδιάμεσης χρηματοδότησης το οποίο συνολικά αγγίζει τα 80 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 55 εκατ. ευρώ θα δοθούν από τα πιστωτικά ιδρύματα (συστημικές τράπεζες), τα 15 εκατ. ευρώ από την Σκλαβενίτης και τα 10 εκατ. ευρώ από τους μετόχους της Μαρινόπουλος.

Η χρηματοδότηση της Νέας Εταιρείας 

Αρχικά έχει προβλεφθεί αναδιάρθρωση του δανεισμού της Μαρινόπουλος και άμεση καταβολή από την πλευρά του επενδυτή των οφειλών σε προμηθευτές εμπορευμάτων και υπηρεσιών.

Για την καταβολή των οφειλών προβλέπεται παροχή ομολογιακού δανείου ύψους 362 εκατ. ευρώ από τις συστημικές τράπεζες και 125 εκατ. ευρώ από την πλευρά της Σκλαβενίτης.

Δείτε τη συνέχεια στο skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση