GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι επενδυτές της Volkswagen σε απανωτές αγωγές για το σκάνδαλο

Οι επενδυτές της Volkswagen ετοιμάζονται να κατακλύσουν γερμανικό δικαστήριο με αγωγές για το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων της γερμανικής αυ...


Οι επενδυτές της Volkswagen ετοιμάζονται να κατακλύσουν γερμανικό δικαστήριο με αγωγές για το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, προκειμένου να προλάβουν μία καταληκτική προθεσμία που, σύμφωνα με δικηγόρους, είναι ανύπαρκτη, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.
Το περιφερειακό δικαστήριο του Μπραουνσβάιγκ φέρνει πρόσθετο προσωπικό για την ερχόμενη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα μετά την πρώτη επέτειο από την παραδοχή της VW ότι είχε διαμορφώσει τα αυτοκίνητά της για να χειραγωγεί τους ελέγχους εκπομπών ρύπων. Οι μέτοχοι της εταιρείας, που θέλουν να ασκήσουν αγωγή εναντίον της για τις ζημιές που υπέστησαν, ανησυχούν ότι η ημερομηνία αυτή μπορεί να είναι και η καταληκτική προθεσμία.
Αν και οι περισσότεροι δικηγόροι αμφιβάλλουν ότι είναι κρίσιμη η ημερομηνία αυτή, λίγοι είναι έτοιμοι να περιμένουν. «Κανείς δεν θέλει να πάρει το ρίσκο ότι τα δικαστήρια μπορεί να το δουν διαφορετικά στο τέλος», δήλωσε δικηγόρος της Lindenpartners στο Βερολίνο. Ο δικηγόρος Αντρέας Τιλπ δήλωσε ότι θα συντάξει 1.000 αγωγές για μικρούς μετόχους στο Μπραουνσβάιγκ και ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με θεσμικούς επενδυτές.
Ο κατακλυσμός νέων αγωγών από μετόχους της θα αυξήσει τα προβλήματα της VW. Ένα έτος μετά την παραδοχή ότι σε περίπου 11 εκατ. οχήματα τοποθετήθηκε λογισμικό για να παρακάμπτονται οι έλεγχοι για την μόλυνση του περιβάλλοντος, η γερμανική εταιρεία απέχει πολύ από το να έχει αντιμετωπίσει τις συνέπειες. Συμφώνησε να πληρώσει 16,5 δις δολάρια για να διευθετήσει αγωγές που έκαναν αμερικανικές Αρχές και κάτοχοι αυτοκινήτων της. Οι μέτοχοι είναι εξαγριωμένοι, επειδή η τιμή της μετοχής έκανε βουτιά 35% τις δύο εργάσιμες ημέρες μετά την αποκάλυψη από τις εποπτικές Αρχές των ΗΠΑ του λογισμικού που χρησιμοποίησε η VW για να χειραγωγεί τους ελέγχους.
Η εταιρεία αντιμετωπίζει ήδη 350 αγωγές επενδυτών που εκκρεμούν στο Μπραουνσβάιγκ. Μία αγωγή, που περιλαμβάνει τις αξιώσεις σχεδόν 300 θεσμικών επενδυτών, ζητά 3,3 δις ευρώ από τη VW. Μία άλλη ομάδα επενδυτών διεκδικεί 700 εκατ. ευρώ. H VW συνεχίζει να λέει ότι οι αγωγές είναι αδικαιολόγητες, επειδή ενημέρωνε τις αγορές σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. «Μετά από έλεγχο που έκαναν εσωτερικοί και εξωτερικοί νόμιμοι ελεγκτές, η Volkswagen έχει την άποψη ότι το διοικητικό της συμβούλιο εκπλήρωσε κατάλληλα τις υποχρεώσεις που έχει για δημοσιοποίηση με βάση τους κανόνες της κεφαλαιαγοράς», ανέφερε η εταιρεία με e-mail της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση