GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Welt για τη σύνοδο στην Αθήνα: Η Μέρκελ πρέπει να τρέμει...

«Σήμερα πραγματοποιούν μία μίνι σύνοδο κορυφής οι ηγέτες των χωρών του Νότου στην Αθήνα. Μετά το βρετανικό δημοψήφισμα σχεδιάζουν να αυξή...


«Σήμερα πραγματοποιούν μία μίνι σύνοδο κορυφής οι ηγέτες των χωρών του Νότου στην Αθήνα. Μετά το βρετανικό δημοψήφισμα σχεδιάζουν να αυξήσουν την επιρροή τους στην Ευρώπη» γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt σε δημοσίευμά της σχετικά με την ευρωμεσογειακή συνάντηση στο Ζάππειο, και συνεχίζει:

«Οικοδεσπότης είναι ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενώ προσκεκλημένοι του είναι οι ηγέτες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Μάλτας, της Κύπρου καθώς και ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ισπανίας. Το θέμα της συνάντησης έχει προσδιοριστεί από τον Τσίπρα: ‘Ανάπτυξη και όχι λιτότητα’. Η μίνι σύνοδος κορυφής του Τσίπρα στην Αθήνα, δεν είναι μία συνάντηση για ‘ψιλή κουβέντα’, αλλά μία συνάντηση μπροστά στην οποία πρέπει να τρέμει η καγκελάριος Μέρκελ.

Η χρονική στιγμή της μίνι συνόδου στην Αθήνα δεν είναι τυχαία. Πραγματοποιείται μία εβδομάδα πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στη Μπρατισλάβα.

Οι μεσογειακές χώρες της ΕΕ, που στην ορολογία των Βρυξελλών αποκαλούνται "Club Med" στοχεύουν μέσα από αυτή τη συνάντηση στη ‘συνεργασία των μεσογειακών χωρών της ΕΕ προκειμένου να δοθεί μια ώθηση, και οι χώρες αυτές να αυξήσουν την επιρροή τους στην ευρωπαϊκή ατζέντα’» σημειώνει η Welt, τονίζοντας ότι η «κινητικότητα» στον Νότο θα πρέπει να ανησυχεί την καγκελάριο καθώς, εκτός των άλλων αποτελεί «πρόκληση» απέναντι στη γερμανική πολιτική λιτότητας.

1 σχόλιο

  1. Αν ο Τσίπρας βάλει την Μέρκελ στην άκρη θα είναι πρωθυπουργός για τα επόμενα 50 χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση