GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Welt: Ωθούν την Ελλάδα σε απελπιστική κατάσταση στο προσφυγικό

"H γερμανική κυβέρνηση, από κοινού με τις άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωθούν την Ελλάδα σε απελπιστική κατάσταση στο προσ...


"H γερμανική κυβέρνηση, από κοινού με τις άλλες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωθούν την Ελλάδα σε απελπιστική κατάσταση στο προσφυγικό", εκτιμά ο επικεφαλής της γερμανικής οργάνωσης υπέρ του ασύλου (Pro Asyl) Γκίντερ Μπούρκχαρντ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt.

Οι συμμετέχοντες στη σύνοδο τη Βιέννης συμφώνησαν σε έναν αυστηρότερο έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. στο βαλκανικό διάδρομο από την Frontex. Οι πρόσφυγες όμως δεν θα μπορούν να έχουν έτσι "μια δίκαιη εξέταση το αιτήματός τους για άσυλο". Μια τέτοια δυνατότητα δεν θα έχουν πλέον "ούτε στην Ελλάδα ούτε σε κάποια άλλη χώρα της Ε.Ε.", επισήμανε ο Γκίντερ Μπούρκχαρντ .

Όπως έγραψε η Welt της Κυριακής, η γερμανική κυβέρνηση προτίθεται να δεχτεί 6.000 πρόσφυγες ετησίως από την Ελλάδα και την Ιταλία , δηλαδή 500 το μήνα, από κάθε χώρα, προκειμένου να γίνει η επανένωση των οικογενειών τους. Η οργάνωση Pro Asyl θεωρεί εν τούτοις ότι ο αριθμός είναι πολύ μικρός: "Ακόμα και αν η Γερμανία δέχεται μελλοντικά 500 πρόσφυγες το μήνα, αυτό δεν αλλάζει τίποτα για τους άλλους περίπου 60.000 οι οποίοι είναι αποκλεισμένοι εκεί", είπε ο Μπούρκχαρντ στην γερμανική εφημερίδα.

"Πολλοί από αυτούς τους πρόσφυγες έχουν δικαίωμα να πάνε σε άλλες χώρες της Ε.Ε. διότι και αυτοί έχουν μέλη των οικογενειών τους εκεί. Αυτό όμως θα ακυρωθεί στην πράξη λόγω του ότι ότι η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνας έχει έλλειψη προσωπικού και λόγω της ανυπαρξίας ελληνικού συστήματος παροχής ασύλου", όπως υποστηρίζει ο Μπούρκχαρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση