GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το «West Side Story» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το «West Side Story» της Καμεράτα, που παρουσιάστηκε το φετινό καλοκαίρι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, θα έχουν την ευκαιρία να απολ...


Το «West Side Story» της Καμεράτα, που παρουσιάστηκε το φετινό καλοκαίρι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στο Μέγαρο Μουσικής όσοι δεν πρόλαβαν να το δουν.
Το λαμπερό μιούζικαλ, που μάγεψε το κοινό με τους έντονους ρυθμούς και τη νεανική φρεσκάδα του, ανεβαίνει μόνο για πέντε παραστάσεις στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη το Σάββατο 15, την Κυριακή 16, την Τετάρτη 19, την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου (με πρόζα στα ελληνικά, τραγούδια στα αγγλικά και ελληνικούς υπέρτιτλους).
Η Καμεράτα θα αναμετρηθεί και πάλι με την απαιτητική, γεμάτη εναλλαγές, παρτιτούρα του σπουδαίου αρχιμουσικού και συνθέτη Λέοναρντ Μπερνστάιν, ο οποίος σφράγισε ανεξίτηλα την ιστορία της μουσικής του 20ού αιώνα, γράφοντας, ίσως, το διασημότερο θεατρικό (Μπρόντγουεϊ, 1957) αλλά και κινηματογραφικό (10 όσκαρ, 1961) μούζικαλ όλων των εποχών.
Η δράση μεταφέρεται στη Νέα Υόρκη, εστιάζοντας στην έχθρα ανάμεσα σε δύο νεανικές συμμορίες: Τους Αμερικανούς «Σίφουνες» και τους Πορτορικανούς «Καρχαρίες». Μέσα σε αυτό το κλίμα αντιπαλότητας, γεννιέται ο έρωτας ανάμεσα στην Πορτορικανή Μαρία και τον Αμερικανό Τόνυ. Οι φωτεινές δόσεις χιούμορ και η χορευτική μουσική, με άφθονα στοιχεία τζαζ και λάτιν, αναδεικνύουν με αριστοτεχνικό τρόπο ότι το «West Side Story» ήταν και παραμένει μία από τις πιο συγκινητικές ιστορίες αγάπης του μουσικού θεάτρου.
Τιμές εισιτηρίων, 12 ευρώ (Ζώνη Γ), 22 ευρώ (Ζώνη Β), 28 ευρώ (Ζώνη Α), 40 ευρώ (Διακεκριμένη Ζώνη).
Ειδικές τιμές, 9 ευρώ (65+, πολύτεκνοι), 7 ευρώ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑμΕΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση