GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περισσότεροι από 100 μετασεισμοί άνω των 5 Ρίχτερ στα Γιάννενα

Περισσότεροι από 100 μετασεισμοί εντάσεως άνω των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, όπως ση...


Περισσότεροι από 100 μετασεισμοί εντάσεως άνω των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας.
Εφιαλτικό βράδυ πέρασαν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων μετά τα απανωτά χτυπήματα του Εγκέλαδου, τα οποία συνεχίζουν και τις πρώτες πρωινές ώρες.
Ο πρώτος και κύριος σεισμός σημειώθηκε στις 23:14 του Σαββάτου και ήταν μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 12 χλμ ΒΔ των Ιωαννίνων.
Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Ήπειρο αλλά και στην Κέρκυρα.
Από τις 03.30 τα ξημερώματα οι κάτοικοι των Ιωαννίνων έχουν βγει στους δρόμους και τις πλατείες καθώς η έντονη σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται και μάλιστα με ισχυρές δονήσεις. Μέχρι αυτή τη στιγμή, οι μετασεισμικές δονήσεις κυμαίνονται από τους 4,4 ως και τους 4,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.
Στους δρόμους της πόλης έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα καθώς οι περισσότερες οικογένειες έχουν βάλει τα παιδιά τους στα αυτοκίνητα και κατευθύνονται στην παραλίμνια περιοχή.
Σε επιφυλακή έχει τεθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η αστυνομία και το ΕΚΑΒ.
Λόγω της μετασεισμικής δραστηριότητας, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία Ηπείρου, έχουν αυξηθεί τα προβλήματα λόγω πτώσης βράχων στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο και μηχανήματα δουλεύουν πυρετωδώς για να ανοίξουν οι δρόμοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση