GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί από τον κυκλώνα Μάθιου - Σε συναγερμό οι ΗΠΑ

Σε απίστευτη τραγωδία εξελίσεται το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου από την Καραιβική, καθώς ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται δραματικά ώρα με ...


Σε απίστευτη τραγωδία εξελίσεται το πέρασμα του τυφώνα Μάθιου από την Καραιβική, καθώς ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται δραματικά ώρα με την ώρα ενώ ο Μάθιου αναβαθμίστηκε σε κυκλώνα.
Ο νεοτερος τραγικός απολογισμός κάνει λόγο για 102 θανάτους καθώς στην Αϊτή τουλάχιστον 98 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.
Ο κυκλώνας ενισχύθηκε σήμερα το πρωί στην κατηγορία 4 καθώς προσεγγίζει τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ κι ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις των αρχών για την απομάκρυνση των κατοίκων.
Ο κυκλώνας, που σαρώνει το αρχιπέλαγος των Μπαχαμών, βρίσκεται σε απόσταση 290 χιλιομέτρων από τη νοτιοανατολική Φλόριντα και συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 220 χιλιομέτρων την ώρα, περιέγραψε το αμερικανικό Κέντρο Παρακολούθησης Τυφώνων (NHC).
Στο μεταξύ οι αρχές της πολιτείας της Τζόρτζιας διέταξαν, με τη σειρά τους, τους κατοίκους των παράκτιων περιοχών να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους καθώς προσεγγίζει ο ισχυρός κυκλώνας.
Ανάλογα μέτρα έλαβαν νωρίτερα η Νότια Καρολίνα και η Φλόριντα. Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κληθεί να εγκαταλείψουν τις περιοχές στις ακτές του Ατλαντικού.
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ο κυκλώνας «θα ενισχυθεί όταν φθάσει στις Μπαχάμες έως τις ακτές της Φλόριντας» εξήγησε ο κυβερνήτης της Τζόρτζιας, Νέιθαν Ντιλ, σε ένα δελτίο τύπου.
«Συνεπώς, διατάσσω τώρα την υποχρεωτική εκκένωση όλων των περιοχών που βρίσκονται στα ανατολικά του αυτοκινητόδρομου 195», δηλαδή συνολικά 6 κομητειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση