GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η δημοσιογράφος που ανακοίνωσε τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έγινε 105 ετών - ΦΩΤΟ

Τα 105 της χρόνια έκλεισε σήμερα η Clare Hollingworth, η πρώτη δημοσιογράφος που ανακοίνωσε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Hollingworth, η...


Τα 105 της χρόνια έκλεισε σήμερα η Clare Hollingworth, η πρώτη δημοσιογράφος που ανακοίνωσε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η Hollingworth, η οποία εργαζόταν στην Daily Telegraph για μία μόλις εβδομάδα, ήταν η γυναίκα που στις 31 Αυγούστου 1939, έδωσε την είδηση που την ακολούθησε σε ολόκληρη τη ζωή της.
Εκείνη την περίοδο ήταν σε αποστολή στην Πολωνία για να μεταδώσει την επιδείνωση της κατάστασης στην Ευρώπη. Κατάφερε και έπεισε τον γενικό πρόξενο της Βρετανίας στο Κατοβίτσε, John Anthony Thwaites, να της δανείσει το αυτοκίνητο και τον οδηγό του για να μεταβεί στην Γερμανία και να κάνει έρευνα.
Την ώρα που ταξίδευε στα σύνορα Γερμανίας – Πολωνίας η Hollingworth είδε να συγκεντρώνονται γερμανικά στρατεύματα και άρματα μάχης στοχεύοντας προς την Πολωνία.
Το επόμενο πρωί, τηλεφώνησε στην Βρετανική Πρεσβεία στη Βαρσοβία για να αναφέρει την εισβολή της Γερμανίας στην Πολωνία.
Για να πείσει μάλιστα τους Βρετανούς αξιωματούχους έβγαλε το τηλέφωνο έξω από το παράθυρο του δωματίου της προκειμένου να ακούσουν τον φοβερή ήχο των γερμανικών δυνάμεων.
Κατά την διάρκεια της καριέρας της κάλυψε τις συγκρούσεις στην Παλαιστίνη, στην Αλγερία, στην Κίνα, στο Άντεν και στο Βιετνάμ.
Ήταν επίσης η δημοσιογράφος που πήρε πρώτη συνέντευξη από τον Σάχη του Ιράν και αργότερα εκείνη που πήρε την τελευταία του συνέντευξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση