GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

10χρονο παιδί από τη Συρία έχασε τη φωνή του όταν είδε αποκεφαλισμένο το αδελφάκι του

Συγκλονισμένος αποχώρησε ο βοηθός αντιπεριφερειάρχη, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αν...


Συγκλονισμένος αποχώρησε ο βοηθός αντιπεριφερειάρχη, εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος, από το ξενοδοχείο της παραλίας του Ρίου στην Πάτρα, όπου φιλοξενούνται ήδη 140 και πλέον Σύροι πρόσφυγες, οι οποίοι ζούσαν μέχρι πρόσφατα σε μαζικούς καταυλισμούς στη χώρα μας. Ο κ. Χαροκόπος βρέθηκε εκεί τη Δευτέρα που μας πέρασε, επικεφαλής του κλιμακίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με στόχο την καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης και των αναγκών των προσφύγων.

Οπως ενημερώθηκε από την υπεύθυνη της ΜΚΟ Praxis, κοινωνική λειτουργό Γεωργία Τζανάκου, τα άτομα που φιλοξενούνται στο Ρίο ανήκουν κατά κύριο λόγο σε πολύ ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και είναι κυρίως οικογένειες με ανήλικα παιδιά, μονογονεϊκές οικογένειες (μητέρα με ανήλικο παιδί ή βρέφος υπό την προστασία της) αλλά και επίτοκες γυναίκες. Μία από αυτές είχε γεννήσει μέσα στον καταυλισμό.

Από τις εμφανείς σε αυτούς τους ανθρώπους πληγές του πολέμου, ξεχωρίζει ένα ανήλικο παιδί, προσφυγόπουλο κάτω των 10 ετών, το οποίο είναι -ελπίζεται προσωρινά- άλαλο. Το παιδάκι αυτό, που βρισκόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στον καταυλισμό στη Φιλιππιάδα της Πρέβεζας, υπέστη μετατραυματικό στρες στη Συρία, όταν είδε αποκεφαλισμένο το αδελφάκι του, στο διπλανό δωμάτιο τους, από τον ISIS.

«Διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν άτομα που έπρεπε άμεσα να βρεθούν σε έναν πιο φιλόξενο χώρο από αυτόν των καταυλισμών, καθώς αντιμετωπίζουν ασθένειες μεταξύ των οποίων και κινητικά προβλήματα ή είναι επιρρεπή στις άσχημες κλιματολογικές συνθήκες του χειμώνα» αναφέρει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο κ. Χαροκόπος.

«Υπάρχουν μεταξύ των φιλοξενουμένων μεμονωμένες περιπτώσεις ανηλίκων ηλικίας 8-10 ετών τα οποία λόγω των τραυματικών εμπειριών που έχουν βιώσει στην χώρα καταγωγής τους, αντιμετωπίζουν διαταραχές μετα-τραυματικού στρες γι' αυτό και κρίθηκε σκόπιμο, επειδή στον καταυλισμό σχηματίζουν την εικόνα ότι βρίσκονται ακόμη στην εμπόλεμη περιοχή, να μεταφερθούν σε ένα περιβάλλον κανονικότητας» τονίζει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» η κ. Τζανάκου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση