GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΑΣΘ: Τελεσίγραφο μέχρι τις 12 Οκτωβρίου για νέο χειρόφρενο!

Επιπλέον στοιχεία, επί των εγγράφων που έχει καταθέσει και τα οποία αποδεικνύουν τις οφειλές του ελληνικού Δημοσίου στον Οργανισμό Ασ...


Επιπλέον στοιχεία, επί των εγγράφων που έχει καταθέσει και τα οποία αποδεικνύουν τις οφειλές του ελληνικού Δημοσίου στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, απέστειλε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών η διοίκηση του ΟΑΣΘ, με τον πρόεδρό της, Χρήστο Στεφανίδη, να επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ευελπιστώ ότι δεν θα χρειαστούν άλλα έγγραφα και διευκρινίσεις και εντός της επόμενης εβδομάδας θα συνεδριάσει εκ νέου η τριμερής επιτροπή, έτσι ώστε να ανάψει άμεσα το πράσινο φως, να λάβουμε χρήματα, για να τα καταβάλουμε κατά προτεραιότητα στους λογαριασμούς των εργαζομένων της επιχείρησης, που στις 12/10 κλείνουν δύο μήνες απλήρωτοι».

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη συνάντηση της τριμερούς επιτροπής στις 30/9 στην Αθήνα, στην οποία συμμετείχαν στελέχη των υπουργείων Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, είχε χαρακτηρισθεί από τον κ. Στεφανίδη «γόνιμη και εποικοδομητική». Ειδικότερα είχε αναφέρει: «Έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος σε χαμηλούς τόνους και όλοι οι συμμετέχοντες έδειξαν τη διάθεσή τους να εντοπιστούν τα ζητήματα και να βρεθούν οι λύσεις αναφορικά με τις οφειλές του Δημοσίου στον Οργανισμό».

Πάντως, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση έχουν στείλει σαφές μήνυμα ότι εάν δεν πληρωθούν έως τις 12/10 θα τραβήξουν και πάλι χειρόφρενο, όπως είχε επισημάνει πρόσφατα και ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Εξάλλου, ο επικεφαλής του ΟΑΣΘ επανέλαβε ότι προκειμένου να αποφευχθεί νέος κύκλος κινητοποιήσεων και να μείνει και πάλι ο νομός Θεσσαλονίκης χωρίς αστικά λεωφορεία θα μπορούσε το Δημόσιο να εφαρμόσει το πρακτικό συμφιλίωσης που είχε υπογράψει στις 25/8 και η γενική γραμματέας επί θεμάτων Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Θεοπίστη Πέρκατου, πρακτικό που αφορούσε την εκταμίευση προκαταβολής από το ελληνικό Δημόσιο για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση