GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνάντηση Τσίπρα με τον υποψήφιο πρόεδρο - έκπληξη του ΕΣΡ

Δύο  24ωρα πριν από τη νέα προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ από τη Διάσκεψη των Προέδρων, η κυβέρνηση στέλνει νέο μήνυμα στη Νέα Δημοκρατ...


Δύο  24ωρα πριν από τη νέα προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ από τη Διάσκεψη των Προέδρων, η κυβέρνηση στέλνει νέο μήνυμα στη Νέα Δημοκρατία, σημειώνοντας μάλιστα πως θα προτείνει πρόσωπο για τη θέση του προέδρου, "το οποίο η ΝΔ δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψει".
Όπως σημείωναν κυβερνητικές πηγές το πρωί του Σαββάτου, "η συγκρότηση ΕΣΡ είναι συνταγματική υποχρέωση των κομμάτων. Η διαρκής μέχρι σήμερα άρνηση της ΝΔ να συμβάλει στη συγκρότησή του αποτελεί θεσμική εκτροπή. Ιδιαίτερα τώρα, μετά την απόφαση του ΣτΕ ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να γίνει αποκλειστικά από το ΕΣΡ, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία κωλυσιεργίας".
"Όσοι επιμένουν να αρνούνται να συμβάλουν στη συγκρότησή του, σημαίνει ότι μπλοκάρουν συνειδητά οποιαδήποτε δυνατότητα να μπει τάξη στην ασυδοσία του τηλεοπτικού τοπίου", τόνιζαν οι ίδιες πηγές.
Διευκρίνιζαν μάλιστα ότι τα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφία, "έχοντας σαφή πρόθεση τη συναινετική συγκρότηση του ΕΣΡ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, θα προτείνουν στη Διάσκεψη των Προέδρων τη Δευτέρα πρόσωπο για τη θέση του προέδρου, το οποίο η ΝΔ δύσκολα θα μπορούσε να απορρίψε".
"Έτσι λοιπόν, τη Δευτέρα ο ελληνικός λαός θα βγάλει τελεσίδικα τα συμπεράσματά του για το αν ο πραγματικός στόχος της ΝΔ είναι η συνταγματική ορθότητα ή η διαρκής θεσμική αυθαιρεσία, με στόχο την οριστική υπονόμευση οποιουδήποτε διαγωνισμού", κατέληγαν οι κυβερνητικές πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση