GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αύξηση μισθών κατά 1,3% στην Ελλάδα το 2017 προβλέπει η Kienbaum

Την κατά μέσο όρο αύξηση των μισθών των εργαζομένων στην Ελλάδα μέσα στο 2017 κατά 1,3% προβλέπει μελέτη της γνωστής εταιρείας συμβούλ...


Την κατά μέσο όρο αύξηση των μισθών των εργαζομένων στην Ελλάδα μέσα στο 2017 κατά 1,3% προβλέπει μελέτη της γνωστής εταιρείας συμβούλων Kienbaum, που δημοσιεύει σήμερα το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) και περιλαμβάνει τις εξελίξεις των μισθών σε 32 χώρες.

Σύμφωνα με τη μελέτη, στην οποία δεν έχει ληφθεί υπόψη το ποσοστό πληθωρισμού, που αναμένεται να κυμαίνεται από 0,8% έως 2,2%, ο μέσος όρος αύξησης των μισθών των εργαζομένων στη Δυτική Ευρώπη μέσα στον επόμενο χρόνο θα ανέρχεται στο 2,5%.

Αύξηση θα παρουσιάσουν οι μισθοί και στις ανατολικοευρωπαϊκές χώρες, όπου π.χ. σε Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία μπορεί να φθάσει έως 4% ή ακόμη και 5% για εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ στην Κροατία και τη Σλοβενία η αύξηση θα παραμείνει κάτω του 2%.

Όπως αναφέρεται στη μελέτη, η εξέλιξη του εισοδήματος στη Δυτική Ευρώπη εξαρτάται, κυρίως, από την “performance” των επιχειρήσεων, στη Δανία και τη Νορβηγία μεγαλύτερο ρόλο παίζει η απόδοση των συνεργατών, ενώ στην Αυστρία σημαντική επίδραση, έως και 50%, στη διαμόρφωση των μισθών, οι οποίοι το 2017 θα αυξηθούν κατά 2,8% για τους εργαζόμενους και κατά 3,5% για τα διευθυντικά στελέχη, έχουν οι διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση