GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

14 ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ "ΠΡΑΤΤΩ"! ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ Κοτζιά και Τόσκα για "νεοσταλινισμό"...

Με βαρύτατες κατηγορίες προς τον ΣΥΡΙΖΑ αποχωρούν από την κίνηση Πράττω 14 στελέχη της. Πρόεδρος της πολιτικής κίνησης είναι ο Νίκος Κοτζ...

Με βαρύτατες κατηγορίες προς τον ΣΥΡΙΖΑ αποχωρούν από την κίνηση Πράττω 14 στελέχη της. Πρόεδρος της πολιτικής κίνησης είναι ο Νίκος Κοτζιάς και συντονιστής του Δ.Σ., ο Νίκος Τόσκας.

Μεταξύ άλλων αναφέρονται στον ΣΥΡΙΖΑ ως "μνημονιακή συνιστώσα", ενώ όπως γράφουν, πρώτο το Πράττω εισήγαγε τον όρο "αποικία χρέους".

"Oι εξελίξεις με τη σταδιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε μνημονιακή συνιστώσα, η δημιουργία –με την ψήφιση σχετικών νόμων – μόνιμων μνημονιακών μηχανισμών αποικιοκρατικής αντίληψης, που παγιώνουν τη θέση της χώρας ως "μόνιμου διεθνούς πειραματόζωου" και ως ιδιότυπης «αποικίας χρέους» του Βερολίνου και πάνω απ’ όλα η έλλειψη στρατηγικής απεγκλωβισμού της από τη θηλιά της λιτότητας και η έλλειψη παραγωγικού σχεδίου οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας και προοπτικής για ένα νέο, δίκαιο κοινωνικό μοντέλο, έχουν δημιουργήσει ασφυκτικές πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες στην χώρα", γράφουν οι 14.

"Το ζητούμενο για τον λαό, που ήταν η συγκρότηση κυβέρνησης Σωτηρίας, κατέληξε σε μία ακόμα κυβέρνηση μνημονιακής "oμηρίας" συνεχίζουν στην ανακοίνωση τους, και προσθέτουν πως ο "κυβερνητισμός" είναι η βασική αιτία για την οποία αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την πολιτική κίνηση που μετέχει της κυβέρνησης... Ο στείρος "κυβερνητισμός" επικράτησε τελικά της πολιτικής και ιδεολογίας και η κριτική απωθήθηκε, με την εμφάνιση μιας ιδιότυπης αντιδημοκρατικής αντίληψης στην εσωτερική του λειτουργία".

"Εκτιμούμε, ότι η λύση για τον συνεχιζόμενο "κατήφορο" της πατρίδας, είναι πλέον η συγκρότηση ενός νέου πολιτικού υποκειμένου από τα σπλάχνα της κοινωνικής οργής και από πολιτικό προσωπικό, που δεν θα είναι ενταγμένο στα "πελατειακά" υπάρχοντα δίκτυα, που σχηματίσθηκαν κατά την περίοδο της Μεταπολίτευσης και αφορούν σχεδόν το σύνολο του σημερινού πολιτικού προσωπικού. Πολιτικό προσωπικό, που θα αποποιηθεί εκ προοιμίου τα ιδιαίτερα προσωπικά προνόμια και την ατιμωρησία, που θα έχει την εμπειρία της παραγωγικής διαδικασίας, τη γνώση, την προοδευτική και πατριωτική συνείδηση, αλλά και τον ρεαλισμό και θα συμπλέει με την κοινή λογική, για την έξοδο από την Αναγέννηση της Ελλάδας".

Σε άλλο σημείο της πολιτικής δήλωσης που έδωσαν άλλωστε στη δημοσιότητα, διευκρινίζουν αναλυτικότερα: "Η συμμετοχή του "ΠΡΑΤΤΩ" στην κυβέρνηση έγινε, μεν, με καλές προθέσεις, πλην, όμως, αυτό αποτέλεσε την αιτία της πολιτικής αποδυνάμωσής του ως αυτόνομης πολιτικής συλλογικότητας, καθώς (λόγω και του γεγονότος ότι οι βουλευτές του είναι χωρίς λαϊκή καταγραφή) δεν υπήρξαν συλλογικές διαδικασίες, ούτε αποφάσεις για την επιλογή στελεχών του στον κρατικό μηχανισμό και για την στελέχωση των υπουργείων, όπου προΐστανται υπουργοί, που προέρχονται από το "ΠΡΑΤΤΩ", αφού επελέγησαν πρόσωπα με αδιαφανείς προσωπικές διαδικασίες, που όψιμα εμφανίστηκαν ότι εκφράζονται πολιτικά από αυτό. Ο στείρος "κυβερνητισμός" επικράτησε τελικά της πολιτικής και ιδεολογίας και η κριτική απωθήθηκε, με την εμφάνιση μιας ιδιότυπης αντιδημοκρατικής "νεοσταλινικής" αντίληψης στην εσωτερική του λειτουργία".
Τα μέλη και στελέχη του "ΠΡΑΤΤΩ" που αποχωρούν:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΙΜΟΣ (μέλος Πολιτικής Γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ)
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΙΔΗΣ (μέλος Πολιτικής Γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ)
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΜΑΝΙΔΗΣ (μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΡΑΤΤΩ)
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΣΙΛΟΓΛΑΝΙΔΗΣ (μέλος Συντονιστικής Επιτροπής του Παραρτήματος ΠΡΑΤΤΩ Νέας Ιωνίας)
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΕΚΟΣ (μέλος Συντονιστικής Επιτροπής του Παραρτήματος ΠΡΑΤΤΩ Νέας Ιωνίας)
ΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΟΥ (μέλος Συντονιστικής Επιτροπής του Παραρτήματος ΠΡΑΤΤΩ Νέας Ιωνίας)
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΞΕΝΟΣ
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΧΑΤΖΗΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΛΟΓΛΑΝΙΔΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΕΒΡΕΝΕΖΟΓΛΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ ΣΑΡΡΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΙΤΑΡΑΣ
ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση