GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μετά το ντιμπέιτ: Προβάδισμα η Κλίντον - 19% δεν θα ψήφιζε κανέναν

Προβάδισμα 5 μονάδων διατηρεί η Χίλαρι Κλίντον έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos και του πρακτορείου Re...


Προβάδισμα 5 μονάδων διατηρεί η Χίλαρι Κλίντον έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, σε δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos και του πρακτορείου Reuters, μετά το ντιμπέιτ τους την περασμένη Δευτέρα. Με βάση τις απαντήσεις που έδωσαν (στο διάστημα 23-29 Σεπτεμβρίου) οι ψηφοφόροι που είναι πιθανόν να ψηφίσουν στις εκλογές, η Κλίντον συγκεντρώνει ποσοστό 43% έναντι 38% του Τραμπ.

Το 19% απάντησε ότι δεν θα επέλεγε κανέναν από τους δύο.

Η Κλίντον προηγείται σχεδόν σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί από τις αρχές του έτους. Τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες το προβάδισμά της παραμένει σταθερό, στις 4-5 μονάδες.

Σε ξεχωριστή δημοσκόπηση που περιλάμβανε και τους υπόλοιπους υποψήφιους, η Χίλαρι Κλίντον εξακολουθεί να προηγείται με ποσοστό 42%. Ακολουθούν ο Τραμπ με 38%, ο φιλελεύθερος Γκάρι Τζόνσον με 7% και η Τζιλ Στάιν των Πρασίνων με 3%.

Σχεδόν ένας στους δύο (48%) είπαν ότι έχουν μάλλον θετική άποψη για την Κλίντον (την περασμένη εβδομάδα το ποσοστό αυτό ήταν 45%). Αυξημένη είναι και η δημοτικότητα του Τραμπ, στο 46% από 44% στην προηγούμενη δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos ήταν διαδικτυακή και περιλάμβανε όλες τις Πολιτείες. Συμμετείχαν 2.501 πιθανοί ψηφοφόροι και το περιθώριο λάθους ανέρχεται στις 2 μονάδες.

Σε άλλη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, η Κλίντον αύξησε το προβάδισμά της επί του αντιπάλου της στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ κατά τρεις εκατοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση η οποία μεταδόθηκε χθες.

Η υποψήφια των Δημοκρατικών συγκεντρώνει το 43% των προθέσεων ψήφου των εκλογέων που είπαν ότι σκοπεύουν να προσέλθουν στις κάλπες, έναντι ενός 40% του Ρεπουμπλικάνου υποψήφιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση